SİYASET
Giriş Tarihi : 08-11-2023 16:35

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, mazbatasını aldı! Törende herkes aynı detaya takıldı

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda Genel Başkan seçilen Özgür Özel, TBMM'deki makam odasında mazbatasını aldı. Özel'e mazbatasını Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim ederken, törene Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

CHP Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, mazbatasını aldı! Törende herkes aynı detaya takıldı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışan ve 2. turda oyların büyük bir bölümünü alarak CHP'nin 8. Genel Başkanı seçilen Özgür Özel, mazbatasını aldı. Özel'e mazbatasını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki makam odasında gerçekleştirilen törende Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır takdim etti. Törene Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılmaması ise gözlerden kaçmadı.

 

"BÜYÜK BİR ONUR"

Törende bir konuşma yapan Özel, "Mustafa Kemal'den başlayarak İsmet İnönü, Bülent Ecevit'in genel başkanlarımızın fotoğrafları var. 8 yıldır partimi grup başkan vekili olarak temsil ettim. Bu odada CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak mazbatayı almış olmak büyük bir onur. 8 yılın sonundan CHP Genel Başkanı olduysak siz parlamento muhabirlerinin Türkiye'ye aktardıklarınızla oldu" ifadelerini kullandı.

SANSÜR YASASININ İPTAL İSTEMİNİN REDDEDİLMESİNE TEPKİ

Özel konuşmasında AYM'nin bugün görüştüğü sansür yasasına ilişkin açıklama yaparken; AYM'nin iptal istemini reddettiğini parlamento muhabirlerinden öğrendi. Özel konu hakkında şunları söyledi: "Parlamentoya güç kazandırmaya, ana muhalefet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bütün kurumları yıpranırken, elbette sorunlar var. Yine de herkes kendi görevini yapan kurumlar burada. Bugün AYM'nin sansür yasasını görüşüyor olması son derece kıymetli. Sansür yasasının iptal edilmesini istiyoruz. Ret mi edildi? Tabi bu çok kötü bir karar. Bu Türkiye'de bundan sonra gazeteciler için ve muhalefet için işlerin daha zor olduğu bir aşama. Bundan sonra gazetecilerin hapse atılması gibi meselelerde, daha dirençli olacağız. Yapılacak ilk PM toplantısında sansür yasasına da yer vereceğiz."

AdminAdmin