GÜNCEL
Giriş Tarihi : 04-04-2024 12:23

CHP itiraz etmişti... İşte Serdivan için son karar!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde kıran kırana bir yarışın yaşandığı ve AK Parti'nin az bir farkla seçimi kazanması sonrası CHP'nin itiraz ettiği Serdivan Belediye Başkanlığı seçimi için İlçe seçim kurulu kararını verdi.

CHP itiraz etmişti... İşte Serdivan için son karar!

31 Mart yerel seçimlerinde sonucu en çok merak edilen ilçelerden olan Serdivan'da resmi olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nın adayı Osman Çelik 31 bin 319 oy ile Serdivan Belediye Başkanı seçilmişti. Kıran kırana geçen yarışta CHP'nin adayı Aydoğan Arslan ise 29 bin 654 oy almıştı. 109 bin seçmenin bulunduğu Serdivan'da oy farkının bin 655 olması nedeniyle CHP İl Başkanlığı, Serdivan Belediye Başkanlığı seçim sonuçları için İlçe Seçim Kuruluna itirazda bulunmuştu.

Seçim sonuçlarıyla ilgili Cumhur İttifakı ve CHP'den karşılıklı açıklamapar yapılırken, gözler İlçe Seçim Kurulu'nun vereceği karara çevrilmişti.

CHP'nin itirazı sonrası bugün saat 10.00'da toplanan İlçe Seçim Kurulu, Serdivan Belediye Başkanlığı seçimi ile ilgili kararını verdi.

CHP'nin dosyalar sunarak yaptığı itiraz başvurusunu değerlendiren İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, talebin reddine karar verdi.

AdminAdmin