SİYASET
Giriş Tarihi : 13-01-2024 17:24

CHP, Pençe-Kilit şehitleri için iktidara 6 kritik soru sordu

CHP, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 9 askerin şehit düşmesinin ardından iktidara 6 kritik soru yöneltti.

CHP, Pençe-Kilit şehitleri için iktidara 6 kritik soru sordu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa programını iptal ederek MYK'yi olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantının ardından yayınlanan MYK bildirisinde iktidara 6 soru yöneltildi.

Bildiride, 22-23 Aralık 2023'te yaşanan saldırıların ardından sordukları soruların hala yanıtlanmadığı, iktidarın sorumluluğunu yerine getirmediği, önlem almadığı, kara haberlerin gelmesini engelleyemediği vurgulandı.

CHP'nin iktidara yönelttiği 6 soru şu şekilde:

  • 20 aydır süren Pençe-Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir?
  • Bölgede teröristlerin faaliyetlerine ilişkin istihbarat temininde zafiyet var mıdır?
  • Teröristlerin saldırıları, üs bölgelerinin mevsimsel koşullara karşı yeterli korumaya ve gerekli tahkimata sahip olmaması sebebiyle mi önlenemiyor?
  • İnsansız hava araçlarının mevsimsel koşullar nedeniyle uçamadığı durumlarda gözetleme zafiyetini giderecek ilave tedbirler alınıyor mu?
  • Üs bölgelerinin termal kamera vb. gözetleme sistemleri nicelik ve nitelik olarak yeterli mi? Yetersizse neden hızla giderilmiyor?
  • Özellikle 'altın saat' olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi müdahale için imkân ve kabiliyetler yeterli mi? Askeri sağlık sisteminin ilga edilmesinin bu zafiyetteki payı nedir?

CHP, bu soruların yanıtlanmasının şehitlerin anısına saygısızlık ve ülkemiz için bir milli güvenlik sorunu olduğunu vurguladı.

EditörEditör