SİYASET
Giriş Tarihi : 30-07-2026 07:58

CHP Sakarya teşkilatı topluca istifa etti! Yeni Parti’ye katıldılar

Sakarya siyasetinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş, 16 ilçe başkanı ile kadın ve gençlik kolları başkanları, Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ederek Yeni Parti saflarına katıldı.

CHP Sakarya teşkilatı topluca istifa etti! Yeni Parti’ye katıldılar

CHP Sakarya İl Başkanlığı binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu, yeni bir siyasi yol haritası belirlediklerini ifade ederek, görevlerinden ve parti üyeliklerinden ayrıldıklarını kamuoyuna duyurdu.

Toplu istifaya CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş de katılırken, Curoğlu ile birlikte Sakarya'nın 16 ilçesindeki ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının da CHP'den ayrıldığı açıklandı.

Açıklamada konuşan Ecevit Keleş, bundan sonraki siyasi mücadelelerini Yeni Parti çatısı altında sürdüreceklerini belirterek, alınan kararın hem Sakarya hem de Türkiye siyaseti açısından yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu söyledi.

Yeni Parti binasına yürüdüler

Basın açıklamasının ardından Curoğlu, Keleş, ilçe başkanları ve partililer, CHP Sakarya İl Başkanlığı binasından ayrılarak yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Yeni Parti Sakarya İl Başkanlığı binasına yürüdü.

Yoğun katılımla gerçekleşen yürüyüşün ardından düzenlenen törende kurdele kesilerek Yeni Parti Sakarya İl Başkanlığı binasının resmi açılışı yapıldı. Açılış sonrası teşkilat mensupları yeni il binasına geçerken, siyasi faaliyetlerin bundan sonraki süreçte Yeni Parti çatısı altında sürdürüleceği ifade edildi.

Sakarya siyasetinde yeni dönem

CHP Sakarya İl Başkanı Oğuz Can Curoğlu'nun yanı sıra CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş, 16 ilçe başkanı ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının eş zamanlı olarak partilerinden ayrılıp Yeni Parti'ye katılması, Sakarya siyasetinde son yılların en kapsamlı siyasi geçişlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

AdminAdmin