SİYASET
Giriş Tarihi : 19-08-2023 20:38

CHP Serdivan'da Karahan yeniden başkan

CHP Serdivan 7. Olağan Kongresi bugün Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezine yapıldı. Kongreye tek aday olarak atılan mevcut Başkan Atilla Karahan yeniden başkan seçildi.

CHP Serdivan'da Karahan yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi Serdivan 7. Olağan Kongresi Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Düzenlenen kongreye CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP İl Başkanı Cengiz Çiçek, Bilecik Belediye Başkan vekili Melek Mızrak Subaşı'nın yanı sıra eski milletvekili adayları, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Sonrasında ise Divan heyeti seçildi. Kongrede divan başkanlığını Melek Mızrak Subaşı yaptı.

Sonrasında ise yönetim ve denetim raporları okunarak mevcut yönetim ibra edildi.

Ardından genel kurula hitap etmek üzere kürsüye gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, "Kongremizin hayırlı olmasını istiyor, yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum. Burada hemşerilerime birlikte olmanın onurunu yaşıyorum. Davet edildiği zaman koşa koşa geldim. Türkiye için zorlu bir süreçten geçiyoruz. AKP iktidarı iki ayrı Türkiye yaratmış durumda. Biri sarayın Türkiye'si. Sarayın Türkiye'sinde sıkıntılardan haberi var mı yok, sarayın Türkiye'sinde herşeyi Güllük gülistanlık. Orada 5li çete var, dört, beş maş alan var.

Sarayın Türkiye'sinde evde yemek pişirmeyen annelerin sıkıntısı yok. Onlar orada kendilerine göre bir yaşam kurmuşlar. Esnafın, vatandaşın ne çektiklerini bilmiyorlar. Saray da yaşayanlar halkın elinden tutamaz. En güçlü 10 ekonomi olamadık ama sefalet sıralamasında 10. Ülke olduk. İçinde bulunduğumuz dönemde CHP her zamankinden daha çok ihtiyaç var. Yerel yönetimler halka en yakın hizmet birimleri olmalılar. Ama Sakarya da görüyoruz ki Sakarya da böyle bir şey yok. 7 ay sonra Sakarya'ya ve Sakarya'nın ilçelerine CHP bayrağını dikmeye hazır mıyız.

Partimiz her geçen gün yeni fidanlar açan koca bir çınar oldu. Bizim partimiz 4 büyük devrime imza atmış bir partidir. Bizim altına imza atmamız gereken devrimi yerel başlatmalıyız. Ben bu bayrağı Sakarya'ya dikeceğimize eminim. Bizler umudun elçileri olarak derhal çalışmalara başlayalım. Halkın gündemini ana gündemimize alıyoruz. Aydınlık günleri hep birlikte kuracağız. Azim, emek, halk biziz" dedi.

Sonrasında konuşan CHP Sakarya Milletvekili Ayça Taşkent, "Seçim öncesinde yaşamış olduğumuz bütün zamlar aynı hızla devam ediyor. Bunun karşısında henüz etkileşimli bir toplumsal refleks göremiyoruz. 14 mayıs akşamına kadar hepimizin çok büyük bir beklentisi, umudu vardı. Bir başarı ve bir başarısızlık sadece bir kişiye ait değildir. Hepimizin bu başarısızlıktan ders alması gerekir. Kongremizin hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan CHP İl Başkanı Cengiz Çiçek, "Siyasetimizi projelerle desteklemeliyiz. CHP Kuvayımilliye öncülüğünde kurulmuş bir partidir. Masa başında değil, savaşlarda şekillenmiş bir partidir. Bu emaneti çalışarak iktidara taşımaktır. Seçimlerde amacımız belediye başkanlığını almaktır. Adalet olduğu yerde ekipten bahsedebiliriz.

Ayın 19 undan 14 üne kadar bu 3 hafta içerisinde elimizden geleni yaptık. Daha çok milletvekili göndermek için ama olmadı. Belediye Başkanlığı seçimlerine çok az süre kaldı. Her kongrede gördüğüm şey şu. Motivasyon çok düşük! Bu Delege sistemiyle ancak düşman oluruz. Serdivan 16 ilçede Belediye Başkanlığını kazanma olasılığı en yüksek ilçe. Bilim ve akılla hareket ederek en güçlü adayı çıkarmalıyız.

Değişim şart! Değişmeyen tek şey var. Değişimin kendisi. Partiler tehamüllerle ve tüzüklerle yönetilir. Milletvekili adayları belirlenirken demografik yapı göz ardı edilmemeli" dedi.

Kürsüye çıkan mevcut başkan ve başkan adayı Atilla Karahan yaptığı konuşmada, "değişim şart ama değişimden kastımız sen kalk ben oturayımdan ibaret değildir. Kamuoyu önünde tartışmayalım diyenler değişimi boğmak isteyen, parti için demokrat tartışmaların önünü kapatan, örgütlere kayyum atayan ihraç kararlarını imzalayan kişilerdir. Değişim yönetme modeline ilişkin değişim talebidir aynı zamanda değişim Bu salonda başlayarak yukarıya doğru aynı kararlılıkla güçlü ses oluşturarak devam edecektir" dedi.

Protokol konuşmalarını ardından söz alan delegelerden Kamil Özkan; “Herkes her adayı destekleyebilir. Biz demokratik bir partiyiz. Bizde değişimden yanayız. CHP’nin iktidara gelmesinden yanayız. Bu nedenle değişimi canı yürekten istiyoruz" ifadeleri kullandı.

Son olarak konuşan delege Ayşe Kılıç ise, “Helalinden yapılan emek karşılığını bulur. Bizim partide hiç bulmayacak” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. 242 delegenin bulunduğu kongrede mevcut başkan Atilla Karahan güven tazeleyerek yeniden CHP Serdivan ilçe başkanı oldu.

AdminAdmin