SİYASET
Giriş Tarihi : 18-03-2024 23:07

CHP'de 'Para Sayma' Görüntüleri: Kaftancıoğlu İfadeye Çağrıldı!

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği öne sürülen 'para sayma' görüntülerine ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Eski CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "şüpheli" sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

CHP'de 'Para Sayma' Görüntüleri: Kaftancıoğlu İfadeye Çağrıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, şüpheli Ali Rıza Braka'nın savcılıkta verdiği ifadede, "CHP adına süreci o tarihte İl Başkanı olan Canan Kaftancıoğlu yürütüyordu. Kendisiyle 6 Kasım 2019'da Beyoğlu 3. Noterliği'nde satış sözleşmesi imzaladık" demesi üzerine Kaftancıoğlu'nun da ifadeye çağrılması kararı alındı.

Kaftancıoğlu, 5 yıl önceye ait bu görüntülerle ilgili bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan iddiaları daha önce yalanlamıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce Braka ve İmamoğlu İnşaat Şirketi'nin Genel Müdürü Tuncay Yılmaz'ın da "şüpheli" olarak ifadesi alınmıştı.

CHP'de 'para sayma' görüntüleri, kamuoyunda ve siyasi kulislerde büyük yankı uyandırmıştı. Görüntülerin kaynağı ve içeriğiyle ilgili spekülasyonlar devam ederken, soruşturmanın seyri merakla takip ediliyor.

EditörEditör