GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-02-2024 15:47

CHP'den Haluk Levent'e Adaylık Teklifi

CHP'nin Haluk Levent'e Hatay için adaylık teklif ettiği ortaya çıkarken, ünlü şarkıcının bu teklife olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

CHP'den Haluk Levent'e Adaylık Teklifi

Hatay'daki 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde, istifa çağrıları yapılan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a karşı protestolar CHP içinde karışıklığa neden oldu. Savaş'ın adaylığı için anket sonuçlarını gösteren partinin, şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e adaylık teklifinde bulunduğu öğrenildi. Ancak Levent, yaptığı açıklamada, Hatay için sunulan başkan adaylığı teklifine olumsuz yanıt verdiğini belirtti.

ANKARA KULİSLERİNİ HAREKETLENDİREN İDDİA

Savaş'ın yeniden aday gösterilip gösterilmeyeceği merak konusu olurken, bugün Hatay konusunda dikkat çeken bir gelişme yaşandığı ortaya çıktı.

HALUK LEVENT'E TEKLİF GİTMİŞ

CHP'nin Savaş'a yönelik istifa çağrıları nedeniyle 3 gün önce şarkıcı ve Ahbap Derneği Başkanı Haluk Levent'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifinde bulunduğu öğrenildi.

"SİYASET DIŞI KALACAĞIMA SÖZÜM VAR, KABUL ETMEDİM"

Gelişmeyi sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla duyuran gazeteci İsmail Saymaz, "AHBAP başkanıyım. Üyelerime ve bizi destekleyen herkese siyaset dışı kalacağıma dair sözüm var diyerek, kabul etmedim" dedi.

HALUK LEVENT'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ

CHP'nin Hatay adaylığı teklif ettiği öğrenilen ünlü şarkıcı Haluk Levent de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla söz konusu teklife olumsuz yanıt verdiğini ifade etti. Levent şu ifadeleri kullandı; "CHP'den Hatay Büyükşehir başkan adaylığı için teklif gelmesi hakkında: Canlarım! Ahbap başkanıyım. Ve siyasi bir kimliğe giremem. Diğer siyasi partilerden de teklifler geldi. Onur duyuyorum. Ama siyasete girmeyeceğime dair kararım kesin. Bu ülke için yapacağımız çok şeyler var."

EditörEditör