SİYASET
Giriş Tarihi : 27-03-2024 12:14

CHP'li Akbay: Yerel seçimde neye göre oy vereceğiz?

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Haluk Akbay, yaklaşan yerel seçimler ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Akbay, Sakarya'nın 22 yıllık AK Parti iktidarında kentsel dönüşümde başarısız olduğunu ve projelerin büyük çoğunluğunun borçlanarak yapıldığını savundu.

CHP'li Akbay: Yerel seçimde neye göre oy vereceğiz?

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Haluk Akbay, yaklaşan yerel seçimler ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Akbay, Sakarya'nın 22 yıllık AK Parti iktidarında kentsel dönüşümde başarısız olduğunu ve projelerin büyük çoğunluğunun borçlanarak yapıldığını savundu.

Akbay, yaptığı yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"CHP Adapazarı İlçe Başkanı Haluk Akbay, "Dünyada şehirler alt yapılarını tamamlayarak kendi coğrafi imkanlarını, tarihi geçmiş varlıklarını, ürettikleri gıda ürünlerini el emekleri ile kendilerine özgü ürettiklerini öne çıkarak dünyada şehirler yarışmaya başlamıştır.

Yerelden kalkınma hedefleri ile kültür sanat kongre merkezleri sağlık yatırımları ve fuar alanları ile öne çıkarmaları aday olan kişi ve ekiplerin vizyonu olmalıdır.

Sakarya Büyükşehirde 26 aday ve Adapazarı ilçesinde de 16 aday ile bir yarış başlamıştır.

AK Parti'nin 22 yıllık iktidarında Sakarya 25 yıl önce 1999 Marmara depremi sonrası yorgun binaları kentsel dönüşümle yeni olabilecek depreme karşı güvenli hale getirememiş kentsel dönüşüm başarısı yoktur. Açıklanan projeler belediyenin öz kaynaklarından mı yoksa borçlanarak mı yapacaksınız kaynağı da açıklayın.

Sayın Yusuf Alemdar projelerini açıkladı Adapazarı belediye başkan adayı Mutlu Işıksu neden yapmayı planladığı beş yıllık projelerini açıklamadı. Yaptığını iddia ettiği 112 projeyi bir meclis üyesi olarak yaptı da bizim haberimiz olmadı. 2019 da yapacağını söylediği 32 projeleri daha bitiremedi ki.

Yerel seçim sürecinde başta iktidar da olan adaylar olmak üzere vaatler bol bol verilmiştir. Geçmiş dönemdeki verdikleri vaatleri bile yapamadan. Halkın ödedikleri vergilerle oluşan kamu kaynaklarını seçim çalışmalarında harcayarak adaletsiz bir yarış olmaktadır.

Gerçekte yönettikleri belediyelerin bütçe gelirlerinin yaklaşık % 60- 65 merkezi hükümetten geliyor, % 25-30 arası toplamaya çalıştıkları vergilerdir. Bu vergi ve kira gelirlerinde tahsilat oranları %55-60 arasındadır. Sonuçta bütün belediyeler borç içinde yüzmektedir. Gerekirse ellerinde kamunun mallarının kendi yandaşlarına satmaktan da çekinmiyorlar." açıklamasında bulundu.

2024 yılında merkezi hükümetin bütçesinde 2 Trilyon 654 milyar 800 milyon açıktır. 1 trilyon 254 milyar da faiz ödemesi vardır.Hükümeti yönetenlerin itirafı: emeklilere zam yapmalarının mümkün olmadığı itirafı varken merkezi hükümet belediyelere nasıl destek verecek seçilmiş başkanlar vaatlerini nasıl yapacaklardır.

Şehrimizin öncelikli sorunu olan deprem den geçen 25 sene sonunda da çözüm önerisi yok. Gelen Çevre, şehircilik ve iklim bakanı Sayın Mehmet Özhaseki dahi kentsel dönüşüm içinde % 50devletten diyememiştir. Yine 2016 da büyükşehir belediyesi tarafından yıkılmış olan AFA kültür merkezi yapılmamış iken bunla ilgili bir cümle dahi yok.

Cumhur İttifakından Hendek'te pazar ziyareti

Arifiye- Karasu- Bartın tren yolu vaat edilmişken yine ortada bir şey yok. Yapımına başlanmış 1000 yataklı hastanenin bitirilmesi tarihi vaat edilmemiştir.

Oy kullanacak seçmenlerimize büyük görev düşmektedir. Adapazarı’ndaki seçmen sayısı 206 bin kişi meclise bir kişinin  girebilmesi için yarışan partilerin en az %10 barajını aşması lazım yani en az 21 bin oy alması gerekmektedir. Eğer bu barajları geçemeyecek partilere verilen oylar boşa gidecektir.

Seçmenin billboardlara aldanmadan; güçlü seçim de iddialı partiye oy kullanarak yerel seçmen ittifakı yapmaları gerekmektedir. Bu konuda en iddialı parti CHP sidir. Mevcut iktidara kendilerini düzeltmeleri için ders verilmelidir.

Yerel seçimler, gelecek 4 senede seçim olmayacağından Ülkemiz için çok önemlidir. Bir anlamda hem yerelde hem Türkiye’de geleceğimizi seçeceğiz.

Değerli seçmenlerimiz değişim sizin elinizde patron siz siniz son sözü siz söyleyeceksiniz Haydi sandığa mutlak gidiniz."

EditörEditör