SİYASET
Giriş Tarihi : 29-01-2024 11:32

CHP'li Akbay'dan 'Meserret Bahçe' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Haluk Akbay, Adapazarı Belediyesi tarafından yapılan 'Meserret Bahçe' projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

CHP'li Akbay'dan 'Meserret Bahçe' açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Haluk Akbay, Adapazarı Belediyesi tarafından yapılan 'Meserret Bahçe' projesi ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Haluk Akbay'ın açıklaması şöyle;

"Adapazarı Belediye başkanı Sayın Mutlu Işıksu olarak 23 OCAK 2024 tarihinde, Adapazarı Belediye Başkan Adayımız Sayın Sabri Anıl Özkan’ın “ ADAPAZARI BELEDİYESİ MESERRET BAHÇE” Projesiyle ilgili suç duyurusuna ve basın açıklamasına karşılık yaptığınız açıklamada, Meclis üyesi olarak mecliste önümüze gelen bilgi ve olan açıklamalar çerçevesinde kabul oyu verdiğimi gerekçe göstererek kendinizi savunmuşsunuz.

Doğrudur belediyemizin imar değişikliği talebi ile gelen ve imar komisyonundan değişikliğin kabul edilerek geçmesi sonucunda bu yerin “arsa payı karşılığında tüm giderlerin yüklenici firma tarafından karşılanması suretiyle; işletme hakkının gelir paylaşımı düzenlenmesi şeklinde onaylı planlardaki kullanım amacına uygun olarak inşaatının yapımını 10 yıllığına ihale edilmesi için Sayın Başkan ve encümene yetki verilmesine kabul oyu verdim ve tüm meclis üyeleri de mevcut bilgiler çerçevesinde kabul oyu vermiştir

Ancak, söz konusu parseli Adapazarı Belediyesi “YEŞİL ALANA İHTİYAÇIMIZ VAR “ diyerek 2019 yılında Orman Bölge Müdürlüğünden istiyor. Yeşil alan olması şartı ile yer Orman Bölge Müdürlüğü’nce belediyeye veriliyor. Ancak burayla ilgili başka hesapların yapılması üzerine 02.04.2021 tarih E-67803372-801.99-813830 sayılı yazı ile Orman Bölge Müdürlüğü Adapazarı Belediyesini uyarıyor ve yeşil alan dışında kullanılacak ise parselin iadesini istiyor. Ancak muhtemel ki siyasi baskı ile olayın üstü kapatılıyor. TÜM BU YAZIŞMALAR BAHSEDİLEN MECLİS TOPLANTISINDAN önce yapılıyor. Meclis te bunlar paylaşılmıyor.


Sayın Başkan yaptığı açıklamada üst ölçekli imar planlarında yapılan değişikliği uygun tadilata gidilmiştir. Diyor

Bu konuyu açalım bakalım

12.10.2020 tarih ve 7/330 sayılı Sakarya Büyükşehir belediyesinin kararı ile BU BAHSİ GEÇEN ALAN 1/5000 ÖLÇEKLİ NAZIM PLAN DEĞİŞİKLİĞİ İLE SAĞLIK TESİSİ ALANI fonksiyonunun iptal edilerek “ BELEDİYE HİZMET ALANI “ fonksiyonuna alınmış.


04.EKİM.2021 MECLİS TOPLANTISINDA Bütün bu yapılan yazışmalar bahsedilen meclis toplantısından önce gerçekleşiyor ama biz meclis üyelerinin bilgisi dışından imar tadilatı talebi meclise geliyor meclis imar komisyonu da değişikliği gerçekleştiriyor kabul ediyor bizlerde kabul ediyoruz.

3087Bfe8 5478 4B05 9706 Da984Acebaf1
Gündemin 7 inci maddesinde de Sayın başkan ve encümene ihale için yetki isteniyor bizlerde veriyoruz meclis komisyonunda 3 AKP, 1 MHP VE 1 İYİ partileri üyeleri var.

KAMUOYUNUN DİKKATİNE ORMAN İŞLETMESİNİN YAZISI 02.04.2021 TARİHLİDİR. İMAR KOMİSYONUNA GÖNDERİLMESİ MECLİSTEN İSTENEN TARİH 1 EYLÜL 2021 DİR. İMAR KOMİSYONUNUN KABUL TARİHİ MECLİSE SUNUŞ 4 EKİM VE İHALEYE ÇIKMA YETKİ İSTEME TARİHİ de aynıdır. Meclise bilgi verilmiyor, MİNAREYİ ÇALAN KILIFI HAZIRLANIYOR.!


Sayın Mutlu Işıksu’nun referans ettiği Mekansal Plan Yönetmenliğinin 5 inci maddesi Belediyelerin Hizmet Alanını şöyle tarif ediyor.; Belediyelerin görev ve sorumlulukları kapsamındaki hizmetlerin götürülebilmesi için gerekli itfaiye, acil yardım ve kurtarma, ulaşıma yönelik transfer istasyonu, araç ve makine parkı, bakım ve ikmal istasyonu, garaj ve triyaj alanları, belediye depoları, asfalt tesisi, atık işleme tesisi, zabıta birimleri, ekmek üretim tesisi, pazar yeri, idari, sosyal ve kültürel merkez gibi mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçları karşılamak üzere kurulan tesisler ile sermayesinin yarıdan fazlası belediye ait olan şirketlerin sahip olduğu tesislerin yapılabileceği alandır.


Sayın başkan Mutlu Işıksu yapmış olduğunuz anlaşmada idareye % 50.10 yüklenici firmaya %49.90 arsa payı vermişsiniz. Bizzat yerine giderek yaptığım gözlemde bu alanda mevcut olan ağaçlar kesilerek yeşil alan yok edilerek dar uzun 4 tarafı açık cepheli 3 Blok 23 adet bağımsız bölüm (TAM İŞYERİ VE DÜKKAN OLMAYA MÜSAİT) tıpkı Sakarya Büyük Şehir belediyesinin ticari merkezine alternatif olmuştur.

Burası atölye yeri değil tam gelir getirecek işyeri olmuştur. Ayrıca yaptığınız anlaşmanın MADDE 16 DAKİ ARSA PAYI DEVRİ VE DEVİR MADDESİ gereği sizlerde bildiğiniz üzere belediye başkanı olarak ilerde belediye meclisinde sayısal çoğunluğunuz olduğunda bu yeri ( ÖRNEK) belediyenin borcu azaltmak için yüklenici firmaya devredilmesi mümkündür. Daha önce 6183 sayılı amme alacakları tahsili hükümleri gereği cami alanı olmuş yerleri maliye bakanlığına devredilmiştir.


Sayın Başkan Mutlu Işıksu; Bu konu sizle çalışmış eski bir meclis üyesi ve CHP İlçe başkanı olarak Adapazarı Belediye Başkan adayımız Sabri Anıl Özkan ile sizin tabirinizle “ BİR SİYASET ÇIKARI İÇİN DEĞİL” sizin anlamakta zorlandığınız bir anlayışla belediyenin var olan ekonomik kaynak ve taşınmazların halkın çıkarlarına uygun kullanılması istememiz esastır.

Size ÖNERİMİZDİR. BU PROJEYİ HALKA MAL EDİN. YUMURTA YUMURTLAYAN TAVUĞA ORTAK ALMAYIN TAVUĞU KESMEYİN.

Kendinizi Genel İktidarınızın gücü ile savunabilirsiniz. ANCAK MESERRET PROJESİNDEKİ GERÇEK HALKIN VİCDANINDAN ÇIKMAZ.

Haluk Akbay olarak mecliste attığım imzalarımın arkasındayım! Peki siz meclisten gizlediğiniz bilgilerin ve yaptığınız yanlışın arkasında mısınız.?

Kamuoyunun bilgisine ve takdirine sunuyorum. Sevgi ve Saygılarımla.

“ ÇÜNKÜ ADAPAZARI HALKI HER ŞEYİN İYİSİNİ HAK EDER.”

HALUK AKBAY

CHP ADAPAZARI İLÇE BAŞKANI

EditörEditör