GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-02-2024 15:03

Çöp kamyonundan düşerek hayatını kaybetmişti.. Ailesinden belediyeye tepki

17 yaşındaki Ali Can, çöp kamyonundan düşerek hayatını kaybetti. Ailesi, belediyenin ihmalkar davrandığını ve gerekli güvenlik önlemlerini almadığını savunarak tepki gösterdi.

Çöp kamyonundan düşerek hayatını kaybetmişti.. Ailesinden belediyeye tepki

12 Ocak 2024 tarihinde Tunceli'de meydana gelen iş kazasında beyin kanaması geçiren temizlik işçisi Zülfü Çelikdemir'in beyin ölümü gerçekleşti. 7 yıl boyunca yıllık izin kullanamadığını ve belediye yönetiminin mobbing yaptığını savunan Çelikdemir'in ailesi, "ihmal" olduğunu öne sürerek Tunceli Belediyesi'ne yürüdü ve "Katil belediye, katil Maçoğlu" sloganları attı.

Çelikdemir'in ablası Zülfiye Çelikdemir, yaptığı açıklamada, kardeşinin 2017 yılından beri belediyede çalıştığını ve 7 yıl boyunca hastalığından dolayı 13 gün tedavi gördüğü için bu kadar izin kullanabildiğini söyledi. Çelikdemir'in 156 gün yıllık izni varken defalarca yıllık izin talebinde bulunmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı izin verilmediğini ve diğer personellere izin verilirken kardeşine neden izin verilmediğini sorguladı.

'YÜZDE 51 ENGELLİ RAPORUNA SAHİP'

Çelikdemir'in üniversite mezunu olduğunu ve çölyak hastalığından dolayı yüzde 51 engelli raporuna sahip olduğunu belirten Zülfiye Çelikdemir, 2020 yılından beri düzenli olarak yer değişikliği talebinde bulunmasına rağmen her defasında reddedildiğini de kaydetti. Çelikdemir'in defalarca Maçoğlu'na, başkan yardımcısı olan Ü.K.'ye ve birim müdürü D.D.'ye 'benim hastalığımdan dolayı burada çalışmam elverişli değil' diye dilekçe verdiğini ve her defasında reddedildiğini de sözlerine ekledi.

Çelikdemir'in annesi ve babasının Maçoğlu ile görüşmek istediklerini fakat her defasında reddedildiğini de belirten Zülfiye Çelikdemir, "Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşti. Bu iş kazası değil belediyeye ait cinayettir." dedi.

Olayla ilgili Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı ve Tunceli Belediyesi soruşturma başlattı. Tunceli Belediyesi'nden konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Bu üzücü olay, iş kazalarında hayatını kaybeden veya yaralanan işçilerin sayısının her geçen gün arttığını ve bu tür üzücü olayların tekrarlanmaması için gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve denetimlerin artırılması gerektiğini gösteriyor.

Zülfiye Çelikdemir, kardeşinin 2017 yılından beri belediyede çalıştığını ve 7 yıl boyunca hastalığından dolayı 13 gün tedavi gördüğü için bu kadar izin kullanabildiğini söyledi.

Çelikdemir'in 156 gün yıllık izni varken defalarca yıllık izin talebinde bulunmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı izin verilmediğini ve diğer personellere izin verilirken kardeşine neden izin verilmediğini sorguladı.

Çelikdemir'in üniversite mezunu olduğunu ve çölyak hastalığından dolayı yüzde 51 engelli raporuna sahip olduğunu belirten Zülfiye Çelikdemir, 2020 yılından beri düzenli olarak yer değişikliği talebinde bulunmasına rağmen her defasında reddedildiğini de kaydetti.

Çöp kamyonundan düşerek hayatını kaybetmişti.. Ailesinden belediyeye tepki

Çelikdemir'in defalarca Maçoğlu'na, başkan yardımcısı olan Ü.K.'ye ve birim müdürü D.D.'ye 'benim hastalığımdan dolayı burada çalışmam elverişli değil' diye dilekçe verdiğini ve her defasında reddedildiğini de sözlerine ekledi.

Çelikdemir'in annesi ve babasının Maçoğlu ile görüşmek istediklerini fakat her defasında reddedildiğini de belirten Zülfiye Çelikdemir, "Kardeşimin beyin ölümü gerçekleşti. Bu iş kazası değil belediyeye ait cinayettir." dedi.

EditörEditör