GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-04-2024 12:51

Cumhur İttifakı Sakarya'da en fazla oyu o ilçelerde kaybetti!

Sakarya'da 17'de 17 parolasıyla seçim çalışmalarına başlayan AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın 17-0 hedefi tutmadı. Alınan sonuç şaşkınlığa neden olurken Cumhur İttifakı birçok ilçede soğuk duş yaşadı. AK Parti ve MHP sadece 9 ilçede belediye başkanlığını kazanabildi.

Cumhur İttifakı Sakarya'da en fazla oyu o ilçelerde kaybetti!

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri, pazar günü yapılan oylamayla tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye genelinde birinci oldu.

Sakarya'da da benzer bir durum yaşanırken, 17'de 17 parolasıyla seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı'nın 7 ilçeyi kaybetmesi gündem oldu.

Seçimlerde yer aldığı süre boyunca Sakarya'da hiç kaybetmediği ilçeleri kayden AK Parti'nin Sapanca, Kaynarca, Karapürçek, Ferizli, Hendek, Erenler ve Geyve'de seçimi kaybetmesi 31 Mart yerel seçimlerine damga vurdu. Peki, Cumhur İttifakı en çok hangi ilde oy alırken, en çok hangi ilde oy kaybetti? İşte cevabı...

CUMHUR İTTİFAKI'NIN EN ÇOK OY ALDIĞI İLÇELER
Sakarya'da 9 ilçeyi kazanan Cumhur İttifakı'nın oylarında büyük bir düşüş yaşandı. 16 ilçenin 7'sinde beklemediği sonuçları alan Cumhur İttifakı, en yüksek oyları ise Akyazı, Karasu ve Söğütlü'de aldı.

Akyazı'da Bilal Soykan'ı aday gösteren Cumhur İttifakı, yüzde 47,52'lik oyun sahibi olarak resmi olmayan sonuçlara göre seçimin kazananı oldu.

Karasu'da da devam diyerek İshak Sarı'yı aday gösteren ittifak, yüzde 44,34 oy alarak ilçede ipi göğüsledi.

Söğütlü'de mevcut aday Koray Oktay Özten'i aday göstermeyerek, Selçuk Kurt'la hazırlıklarını sürdüren Cumhur İttifakı yüzde 50,59 oy alarak Sakarya genelindeki en yüksek oy yüzdesine ulaştı.

CUMHUR İTTİFAKI SAKARYA'DA EN ÇOK HANGİ İLÇELERDE OY KAYBETTİ?
31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Sakarya'da Büyükşehir ve 9 ilçeyi kazanan Cumhur İttifakı, 7 ilçede ise beklemediği sonuçları aldı. Özellikle Sapanca'da 32 yıl aradan sonra CHP'nin tekrardan başkanlığı kazanması büyük ses getirdi. Peki, Cumhur İttifakı en çok hangi ilçelerde oy kaybetti?

Ferizli'de mevcut başkan İsmail Gündoğdu'yu aday göstererek 31 Mart yerel seçimlerine giren Cumhur İttifakı, beklemediği bir sonuç alarak yüzde 33.65 oyun sahibi oldu. İYİ Parti adayı Mehmet Ata yüzde 43.92 oy alarak ilçede ipi göğüsledi.

Hendek'te 2019 yılında Büyük Birlik Partisi'nden aday olarak seçimi kazanan Turgut Babaoğlu, 2024 yerel seçimlerinde ise Cumhur İttifakı'nın adayı olarak seçime girdi. BBP Partisi Başkan adayı İrfan Püsküllü'yle yarışan Babaoğlu, yüzde 29,27 oy alarak seçimi kaybetti. Püsküllü ise yüzde 34,56 oy alarak resmi olmayan sonuçlara göre yeni başkan oldu.

Erenler'de Fevzi Kılıç'ın vefat etmesiyle birlikte göreve gelen Rahmi Şengül, 31 Mart yerel seçimlerinde aday gösterildi. Şenol Dinç ile birlikte yarışan Şengül, yüzde 34,19 oy alarak seçimi kaybetti.

AdminAdmin