SİYASET
Giriş Tarihi : 19-03-2024 15:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, DEM ile gizli saklı iş birliği halinde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim mitinglerine Konya'da devam etti. Para sayma görüntüsü soruşturması üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Demet demet dolarları, avroları topluyorlar ve paylaşıyorlar. Bunlara bu ülke teslim edilir mi?'' dedi. CHP'nin, Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi ile gizli saklı bir iş birliği halinde olduğunu da söyleyen Erdoğan, ''Sözde kent uzlaşması adı altında şehirleri, ilçeleri, belediye meclislerini paylaşıyorlar.'' diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, DEM ile gizli saklı iş birliği halinde

31 Mart'taki yerel seçimlere 2 hafta kala, seçim meydanları hareketli...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı , partisinin 'da Kılıçarslan Kent Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu.

Miting alanında 110 bin vatandaş bulunduğunun bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " bu. Her zamanki gibi Konya bu. Hani rahmetli Neşet Ertaş, 'Kalpten kalbe giden bir yol var gizli gizli' der ya. Bizim böyle bir yolumuz var. Ama bizimki artık gizli olmaktan çıktı, aşikar. Sizler bu duruşunuzla meselenin sadece seçim, sandık değil, asıl meselenin kutlu bir davanın sancağını yüceltmek olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz." diye konuştu.

Konya'nın 31 Mart'ta da rekor bir oyla belediyecilikte tarih yazacağına, sancağı da en yükseğe çıkaracağına inandığını dile getiren Erdoğan, Selçuklu başkenti Konya'ya da bunun yakışacağını vurguladı.

"YASAKLARLA, BASKILARLA, ZULÜMLERLE GEÇEN BİR DÖNEMİ SONA ERDİRDİK"

Konya'dan aldıkları ilhamla 21 yıldır 'ye hizmet ederken çok yönlü bir mücadelenin içinde olduklarını vurgulayan Erdoğan, ülkenin asırlık ihmallerinin ürünü altyapı eksiklerini tamamlamak için de gece gündüz çalıştıklarını aktardı.

Erdoğan, şehirler başta olmak üzere, vatan toprağının her karışını yatırımlarla, eserlerle donattıklarını kaydetti.

Cumhuriyet tarihi boyunca yaşanılan demokrasi, hak, özgürlük ihlallerini telafi edecek reformları hayata geçirdiklerinin altını çizen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasaklarla, baskılarla, zulümlerle geçen uzunca bir dönemi sona erdirdik. Bunlarla kalmadık. Ülkemize yönelik sayısız saldırının önüne set çektik. Sayısız tehdidi bertaraf ettik. Emperyalistlerin hedefindeki Türkiye'yi terörden, gizli, açık ambargolara kadar nice tuzaklardan kurtardık. Ülkemizi siyasi, ekonomik, askeri olarak güçlendirirken memleketin tüm potansiyelini kullandık. Dünyada yaşanan her gelişmeyi değerlendirdik. Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farkı en iyi Konya'da görmek mümkündür.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, DEM ile gizli saklı iş birliği halinde - 1

 

''ARTIK HER BAKIMDAN YENİ BİR SEVİYEYE ÇIKMA, DÜNYANIN EN BÜYÜK EKONOMİLERİ ARASINA GİRME SAFHASINDAYIZ''

Ülkemizin sanayi, ticaret, tarım, turizm, kültür, sanat şehri Konya'nın 21 yılda katettiği mesafenin şahidi sizlersiniz. Geldiğimiz noktada artık her bakımdan yeni bir seviyeye çıkma, dünyanın en büyük ekonomileri, önde gelen siyasi güçleri arasına girme safhasındayız. Üretim kabiliyetimiz yanında siyasi ve sosyal etki alanımızda bu kritik sıçrayışı gerçekleştirebilecek durumdayız. Yeter ki güven ve istikrar iklimini devam ettirebilelim."

Geçmişte kaçırılan fırsatların çoğunun gerisinde, vesayetin kendisine alan açmak için körüklediği zayıf siyasi yönetimlerin yol açtığı boşlukların bulunduğunu belirten Erdoğan, "Bugün de aynı oyunun peşindeler. Geçen seçimleri hatırlayın. Birbirlerine yolda görseler selam vermeyecek olanları bir araya getiren işte bu odaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, altılı masayı hatırlatarak, şunları söyledi:

"Bunlar bu. Bugün Mahalli İdareler Seçimi'nin kendine mahsus özelliklerini kullanarak cepheyi biraz daha genişlettiler. CHP, yine DEM'le gizli saklı bir iş birliği halinde. Bunu da milletin gözünden kaçırmak için her gün lügatten yeni bir ittifak buluyorlar. Sözde kent uzlaşması adı altında şehirleri, ilçeleri, belediye meclislerini paylaşıyorlar. Kendi iradesi olmayan DEM yönetimi, dışarıdan aldığı emirlere göre hareket ediyor. En çok oyu aldığı yerlerde bile şehirleri yönetecek değil örgütün emrinden çıkmayacak kukla isimleri aday gösteriyorlar yani nereden? Kandil'den. CHP ile yaptığı pazarlıkta payına düşen yerlerdeyse siyasi tabanı olan değil yine işaret edilen isimleri öne sürdüler. Bu iki partinin kazanmak için kurduğu sinsi oyuna, Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye kaybettirmek için katılan başka aktörler de var. Senaryoya asli unsur olarak dahil edilmeyen bu figüranların tek görevi, Cumhur İttifakı'nın gücünü zayıflatarak CHP-DEM ittifakının değirmenine su taşımaktır."

"HEPSİNİN DE SONU HÜSRAN OLDU"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin kifayetsiz muhterislerinin, yıllardır laiklik, Atatürkçülük ve irtica gibi kavramları istismar ederek varlığını sürdürmeyi başardığını söyledi.

Şimdi aynı anlayışın farklı bir sürümüyle karşı karşıya olduklarını bildiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Onlar da kendilerince bazı kavramlara sığınarak ülkenin ve milletin hayrına hiçbir program ortaya koymadan, hiçbir adım atmadan siyasette tırnak tutturmanın hevesindeler. Aynı yöntemi daha önce partimizden ayrılan birileri de denemişti. Hatırlıyorsunuz değil mi? Partimizden ayrılıp ondan sonra altılı masaya ne oldular? Misafir oldular. Şimdi ne alemdeler? Şu anda parlamentoda bile yerleri yok. Hepsinin de sonu hüsran oldu. Güya Anadolu ayağa kalkacaktı, kendileri Meclise bile giremediler. Sadece sandıkta değil milletin vicdanında da kaybettiler. Hiç şüphesiz bunların da akıbeti aynı olacak çünkü aynı yoldan gidiyorlar."

"DAVASI, VİZYONU, PROGRAMI OLANLARIN DURUMU FARKLI"

Memleketin hayrına hiçbir fikir üretemeyen, eylem ortaya koyamayanların durumuna gönüllerinin razı olmadığını belirten Erdoğan, hiçbir hüner göstermeden sırf AK Parti, Erdoğan husumetiyle ve AK Parti oylarına gözlerini dikerek  yaptıklarını sananları anlamakta zorlandıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Eskiler, 'Selden gelen suya gider.' derler. Sırtını sadece konjonktüre dayamaktan başka sermayesi olmayanların akıbeti, yeni bir konjonktürle silinip gitmektir. Halbuki bir davası, bir vizyonu, bir programı olanların durumu farklıdır. Hele bir de bunları destekleyecek projelere ve onları millete anlatacak samimi, tutarlı, hakikatli bir dile sahipseniz siyasette de gönüllerde de kalıcı olursunuz." ifadelerini kullandı.

''DEMET DEMET DOLARLARI, AVROLARI TOPLUYORLAR VE PAYLAŞIYORLAR"

AK Parti'nin kurulduğu günden beri girdiği her seçimden birinci çıkmayı başardığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Konya, bizim bu davamızın da mücadelemizin de eser ve hizmetlerimizin de maruz kaldığımız saldırıların da en yakın şahididir. Soruyorum sizlere: Konya, AK Parti döküntüleriyle, tek parti faşistlerinin ve terör örgütü uzantılarının başarısı için çalışanlara itibar eder mi? Konya, CHP gibi adı her türlü kirli pazarlıkla ve şaibeli işlerle anılan bir partiyi sınırlarından içeri sokar mı? Şimdi bu ara ne yapıyor? Demet demet dolarları topluyorlar, avroları topluyorlar ve paylaşıyorlar. Şunların haline bak. Bunlara bu ülke teslim edilir mi? Şimdi burada Mevlana Hazretleri'nin huzurunda öyle bir ses verin ki Toroslar'dan Hasan Dağı'na, dört bir yandan duyulsun. Konya, Selçuklunun çift başlı kartalı, medeniyetimizin mümbit pınarı Konya, gönül sultanlarının emaneti Konya, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Türkiye Yüzyılı şehirleri için kararlı mıyız? 31 Mart'ta gerçek belediyeciliği tercih ediyor muyuz? Konya'yla birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mıyız? Hedefimiz, Ramazan-ı Şerif'in bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmektir. Seçim tarihine sayılı günler kaldı. Sandıkları patlatmak, Konya'da tarihi bir oy oranı rekorunu yakalamak için gece gündüz çalışacağız. Maşallah, Konya kararını şimdiden vermiş."

EditörEditör