YEREL
Giriş Tarihi : 13-11-2023 11:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan övgüyle bahsetti: O ödülü Ada Hayat'ta almıştı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri'nin aldığı International Property Awards ödülünü dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri olarak tanımlayarak duyurdu. Aynı ödülü geçtiğimiz yıl Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nın en iyi projesi olarak Adapazarı Belediyesinin vizyon projesi Ada Hayat almıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan övgüyle bahsetti: O ödülü Ada Hayat'ta almıştı

dapazarı Belediyesinin vizyon projesi olan Ada Hayat projesi, geçtiğimiz yıl “International Property Awards” (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde), Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nın en iyi projesi ödülünü almıştı. İngiltere'de gerçekleştirilen ödül töreninde Ada Hayat ödülünü alarak ilk uluslararası başarısını kazanmıştı.

Ödülü duyuran Başkan Mutlu Işıksu, "Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, ilk uluslararası ödülünü aldı. Avrupa'nın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden biri olan “International Property Awards” (Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde), Ada Hayat Yerinde Kentsel Dönüşüm Projemiz ile Karma Kompleks Mimari Kategorisinde Avrupa’nın en iyi projesi ödülünü İngiltere’de almamız bizleri çok memnun etti. Başkan Yardımcılarımız Yusuf Özden ve Fatih Çelikel, Londra’ya giderek ödülümüzü aldılar. Mimarımız Ömer Yılmazer’i ve tüm ekibimizi tekrar tebrik ediyorum" demişti.

Ada Hayat'ın layık görüldüğü aynı ödülü geçtiğimiz aylarda Arnavutköy'de yapılan ve tamamlanmak üzere olan Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Projesi'de kazandı. İngiltere'de düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards)'nde 'En İyi Kamu Hizmeti Mimarisi' kategorisinde birincilik ödülü kazandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin aldığı bu ödülü sosyal medya hesabındna paylaştı.

Erdoğan, alınan ödülü, "Kamu hizmeti mimarisi alanında dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri" olarak tanımlayarak, "Kamu hizmeti mimarisi alanında dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biriyle taltif edilen, her açıdan örnek bir eser: Darülaceze Sosyal Yaşam Şehrimiz" ifadelerini kullandı. 

AdminAdmin