SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 17:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin İsrail kararı önemli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail hakkında verdiği ihtiyati tedbir kararını memnuniyetle karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: UAD'nin İsrail kararı önemli

Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Uluslararası Adalet Divanı'nın, Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili alınan ihtiyati tedbir kararını değerli buluyor, memnuniyetle karşılıyorum" dedi.

Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

  • "Filistinli masum sivillere yönelik işlenen savaş suçlarının cezasız kalmaması için sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz."
  • "Soykırım Sözleşmesi'ne taraf ülkeler için bağlayıcı olan bu kararın; İsrail'in kadın, çocuk, yaşlı ayırt etmeden gerçekleştirdiği saldırılarının artık bir son bulmasına vesile olmasını diliyoruz."
  • "Türkiye olarak ateşkesin tesisi ve kalıcı barışa giden yolun temini adına tüm gücümüzle çalışmaya ve Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz."

Erdoğan'ın açıklaması, Türkiye'nin İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı tutumunu yansıtıyor. Türkiye, İsrail'in saldırılarını kınamış ve saldırıların durdurulması çağrısında bulunmuştu.

UAD, 13 Mayıs'ta verdiği ihtiyati tedbir kararıyla, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını durdurmasını ve Filistinli sivillerin korunmasını talep etmişti.

UAD'nin kararı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı uluslararası hukuki bir engel oluşturuyor.

EditörEditör