SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2024 14:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Yarın İzmir'de adayları açıklayacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın İzmir'de hem aday açıklamaları hem de geniş kapsamlı bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hz. Ali Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

  • Türkiye'den İsveç'e NATO vizesi: Erdoğan, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine verdiği desteğin karşılığında talep ettiği iade anlaşmasının Meclis'ten geçtiğini belirterek, "F-16'ların Türkiye'ye gönderilmesi sürecini ve bunun yanında tüm tamir, bakım, bunlarla ilgili sürecin başlamasını inşallah sağlayacaktır." dedi.
  • Lahey'in İsrail kararı: Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa ile yaptığı görüşmede İsrail'in işlediği savaş suçları ile ilgili Lahey'deki sürecin takip edildiğini belirterek, "Bu takibimiz neticesinde gerek Adalet Divanı'nda gerek Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde olumlu sonuçlar çıkacağına inanıyorum." diye konuştu.
  • İzmir ve Eskişehir'de aday tanıtım toplantıları: Erdoğan, yarın İzmir'de hem aday açıklamaları hem de geniş kapsamlı bir kapalı spor salonu toplantısı yapacağını duyurdu. Erdoğan, ertesi gün ise Eskişehir'de aday tanıtım toplantısı gerçekleştireceğini söyledi.
  • Murat Kurum'un İstanbul adaylığı: Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un lansmanını izlediğini belirterek, "İstanbul'un bütün konularına ne denli hakim olduğunu gördüm ve bundan dolayı da bir genel başkanı olarak bir cumhurbaşkanı olarak mutluluk duydum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet 14 Mayıs'ı konuşmaya başladı, bu da  hayırlı bir adım

EditörEditör