SİYASET
Giriş Tarihi : 29-01-2024 14:40

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP lideri Özel'e sert yanıt: Panik havasının bir işareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'nde konuştu. Yerel seçimlere de değinen Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in "tezgah" açıklamasına sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, CHP lideri Özel'e sert yanıt: Panik havasının bir işareti

Erdoğan, "Ülkenin ikinci büyük partisinin acemi genel başkanının birkaç gün önce belediye başkan adayları ile ilgili yaptığı skandal açıklama muhalefette yaşanan panik havasının bir işaretidir. Neymiş, illerde farklı partilerden adayların olması oyunmuş, tezgahmış. Bakınız çok açık ve net söylüyorum. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde böyle bir beyana rastlayamazsınız. Milli iradeye saygı duyulan hiçbir ülkede muhalefet partisinin çoğulcu demokrasinin gereği olan yarıştan korktuğunu, ürktüğünü, rakiplerinin sayısı karşısında hırçınlaştığını göremezsiniz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Özel'in 'tezgah' açıklamasına sert yanıt: Hiçbir ülkede muhalefetin demokratik yarıştan korktuğunu göremezsiniz

Erdoğan, CHP lideri Özel'in açıklamalarını "tam bir siyasi basiretsizlik örneği" olarak nitelendirdi. Erdoğan, "Üzerinde kurulan vesayetin zincirlerini kırma iradesi göstermek yerine sağa sola sataşarak rüştünü ispat peşinde koşandan kendi partisine de, ülkeye de hayır gelmez." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Halbuki ortak adayla seçime gitmek nasıl demokratik yöntemse her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabiidir. Biz de Cumhur İttifakı bünyesinde diğer siyasi partilerle ortak belediye başkan adayı belirleme noktasında görüşmeler yürüttük. Halen görüşmelerimizin devam ettiği partiler var. Anlaştığımız illerde beraber yol yürüyor, anlaşamadığımız il ve ilçelerde demokratik bir yarış için hazırlığımızı yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Özel'in 'tezgah' açıklamasına sert yanıt: Hiçbir ülkede muhalefetin demokratik yarıştan korktuğunu göremezsiniz

Erdoğan, "Millet vaatlere bakacak, bunları gönül ve fikir terazisinde tartacak hangi belediye başkanı tarafından şehrinin yönetilmesini istiyorsa tamamen hür iradesiyle seçimini yapacak. Biz de her zaman olduğu gibi sandıktan çıkan iradeyi baş tacı edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı'nın açılışını yaptı.

EditörEditör