GÜNCEL
Giriş Tarihi : 12-01-2024 16:38   Güncelleme : 12-01-2024 16:46

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde, gazete ve ajansların ekonomi haberleri müdürleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Yılmaz, önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarını dengeye taşıyacağız

Yılmaz, SSK, Bağkur ve memur emekli aylıklarının dengeye taşınacağını açıkladı. Bunun için kanuni düzenleme ihtiyacı olduğunu belirten Yılmaz, en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira için ne yapabilecekleri üzerinde çalıştıklarını söyledi. Yılmaz, bu çalışmanın önümüzdeki günlerde Kabine'de ele alınacağını ifade etti.

Yılmaz, kira artışlarında ki yüzde 25 sınırıyla ilgili sorulara da cevap verdi. Yılmaz, bu sınırın kaldırılması için alınmış bir karar olmadığını belirtti. Yılmaz, 2024 yılının dezenflasyon yılı olduğunu ve çözümün enflasyonu düşürmek olduğunu vurguladı.

Cevdet Yılmaz

Yılmaz, enflasyonun yıl ortasında belirgin bir düşüş beklediklerini belirterek, enflasyonla çok yönlü ve koordineli mücadelenin devam edeceğini söyledi. Yılmaz, Merkez Bankası'nın araçlarını kullanmaya devam edeceğini ifade etti.

Yılmaz, Türkiye'deki disiplinli yaklaşımın daha fazla sermayeyi Türkiye'ye cezbedebileceğini belirterek, "Dünyadaki enflasyonla mücadelenin belli bir aşamasında bir kırılma bekleniyor. Bu kırılma sonrasında Türkiye'deki disiplinli yaklaşım daha fazla sermayeyi Türkiye'ye cezbedebilir ve bunun getireceği bir büyüme ortamı görebiliriz" dedi.

Yılmaz, tasarruf sahiplerinin altın ve dövizi evde tutmalarının hiçbir getirisi olmadığını belirterek, bu tasarrufların üretken alanlara kanalize edilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz, "Sisteme dahil olmalı bunlar, bir şekilde bu tasarruflar üretken alanlara kanalize edilebilmeli ve bu yolla hem makroekonomimize katkıda bulunmalı bu kaynaklar hem de bunları elinde tutan tasarruf sahiplerine daha fazla getiri sağlamalı" diye konuştu.

AdminAdmin