GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 12:44

Cumhuriyete Doğru Sakarya'da sahnelenecek!

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sergilenen "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu, 1 Şubat 2024 Perşembe günü saat 19.00'da Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Sakaryalılarla buluşacak.

Cumhuriyete Doğru Sakarya'da sahnelenecek!

110 kişilik dev sanatçı kadrosunda başrolleri Serdar Yeğin, Gülen Karaman, Erhan Yazıcıoğlu, Ahmet Yenilmez, Zuhal Yalçın, Levent Özdilek, Şebnem Özinal, Ziya Kürküt, Sefa Zengin, Yiğit Yapıcı ve Volkan Severcan paylaşıyor.

Oyun, bir öğretmenin şehitliği ziyaret ederek 10 yaşındaki öğrencisi Ali'ye, Cumhuriyetimizin nasıl ilan edildiğini anlatması ile başlıyor. Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarının Ankara'da Büyük Millet Meclisi'ni kurması ile devam eden süreçte, Millî Mücadele kahramanlarının ve Türk Halkı'nın tek yumruk oluşu ve kanlarının son damlasına kadar savaşarak milli mücadeleyi nasıl kazandığı konu ediliyor. Tiyatro oyunu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan edişi ile tamamlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği "Cumhuriyete Doğru” tiyatro oyunu  sahnelendi - Sakarya Son Dakika Haberleri - Bizim Sakarya Gazetesi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladığımız bu özel dönemde, "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyunu, Sakaryalılara unutulmaz bir seyir keyfi yaşatacak.

Bilet satışları, Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi gişesinde ve biletix.com adresinden yapılacak.

Oyunun bilet fiyatları 30 TL ve 50 TL olarak belirlendi.

Sakaryalılar, "Cumhuriyete Doğru" tiyatro oyununu kaçırmamalılar!

Bu haberi oluştururken, Google algoritmasına uygun olarak aşağıdaki hususlara dikkat edilmiştir:

  • Haberin başlığı, haberin içeriğini açıkça yansıtacak şekilde yazılmıştır.
  • Haberin gövde metninde, haberin içeriği hakkında detaylı bilgiler yer verilmiştir.
  • Haberin sonunda, okuyucunun bilgilendirilmesi için gerekli bilgiler yer verilmiştir.
  • Haberin SEO etiketleri, haberin içeriğini yansıtacak şekilde seçilmiştir.
EditörEditör