YEREL
Giriş Tarihi : 30-10-2023 15:53

CUMHURİYETİN 100. YILINDA HENDEK’TE FENER ALAYI ÇOSKUSU

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri Hendek’te fener alayı ile son buldu. Hendek Belediyesi tarafından düzenlenen fener alayına genci yaşlısı binlerce kişi katıldı. Dev Türk Bayrağı ve müzikler eşliğinde yürüyen kortejdeki Cumhuriyet coşkusu görülmeye değerdi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA HENDEK’TE FENER ALAYI ÇOSKUSU

 

DEV KORTEJ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yılı Hendek’te bir dizi etkinlikle kutlandı. Hendek Bilim Şenliği ile başlayan etkinlikler Resmi Kutlama törenlerinin ardından Cumhuriyetin 100. yılına yakışır şekilde Fener Alayı ile son buldu.  Hendek Saat Kulesi önünden başlayıp, Hendek Belediyesi önünde son bulan yürüyüşe binlerce vatandaş Türk Bayraklarıyla katıldı. Dev Türk Bayrağının yanı sıra Atatürk posteri, meşaleler, bayraklar sporcular ve vatandaşlar tarafından taşınırken, kortejin önünde Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, MHP Hendek İlçe Başkanı Burhan Namlı, CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Atilla Balcıoğlu, Hendek Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Sıtkı Yaz,  MHP KAÇEP Başkanı Zübeyde Gürbüz, Tüm Hendek Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Yağlı, Türk Kızılay Hendek Şube Başkanı Aydın Birinci ve çok sayıda protokol mensubu yürüyüşte yer aldı.



ANDIMIZ VE GENÇLİĞE HİTABE OKUNDU

Hendek Belediyesi önünde kurulan platformda son bulan yürüyüşte ilk olarak ebediyete irtihal eden tüm aziz şehitlerin ruhlarına dualar okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden programda, binlerce kişi hep bir ağızdan andımızı ve Atatürk’ün Gençliğe hitabesini okudu. Daha sonra toplanan kalabalık çalınan marşlar eşliğinde ellerindeki bayrakları sallayarak Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladı.


YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN TÜRKİYE

Programda kısa konuşmalar yapıp Cumhuriyetin 100. yılını kutlayan protokol üyelerinin ardından konuşan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyetimizin Banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi tekrar rahmetle anıyoruz. Bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimize minnettarız. Binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile harmanlanmış olan Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılında tarihimizden aldığımız güçle geleceğe büyük bir ümitle bakıyor, emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin banisi ve ilk Cumhurbaşkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet ettiği en büyük eserim dediği Cumhuriyete ve değerlerine sadık kalmaya devam edeceğiz. Buraya gelerek bizlerle bu coşkuya ortak olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye” dedi.

Program, konuşmaların ardından vatandaşların Başkan Babaoğlu ve protokol üyeleriyle günün anısına fotoğraf çekimi ile son buldu.

AdminAdmin