MAGAZİN
Giriş Tarihi : 17-01-2024 14:52

Cüneyt Arkın'ın miras davasında Nuri Alço'dan flaş açıklamalar!

Yeşilçam'ın usta sanatçısı Cüneyt Arkın'ın ilk eşinden olan kızı Filiz Cüreklibatır'ın, mirastan mal kaçırdıkları ve pay alamadığı iddiasıyla Arkın'ın ikinci eşi Betül Cüreklibatır ile 2 erkek kardeşine açtığı davada, oyuncu Nuri Alço tanık olarak dinlendi. Alço ifadesinde, "Ben Cüneyt Arkın'ın eşi ya da oğulları tarafından herhangi bir şekilde baskı yapıldığını duymadım. Cüneyt'in vefatına kadar akli melekeleri yerindeydi" dedi.

Cüneyt Arkın'ın miras davasında Nuri Alço'dan flaş açıklamalar!

Duruşmada Filiz Cüreklibatır adına tanıklık eden eski eşi Yalçın Canlı, "Filiz hanımla evli olduğumuz dönemde, Cüneyt Arkın'ın şoförüyle irtibat halindeydik. Şoförü, Cüneyt Arkın üzerine yalnızca bir taşınmazın kaldığını ve diğer tüm malvarlıklarının devredildiğini ve dikkat etmesi gerektiğini eski eşime söyledi. Ben Cüneyt Arkın'a ait taşınmazların ne şekilde olduğunu bilmiyorum" dedi.

Cüneyt Arkın'ın miras davasında Nuri Alço tanık olarak dinlendi

Nuri Alço ise "Cüneyt'i ikimizin de Eskişehirli olması sebebiyle, sinemaya girmeden önce tanırım. Bana sormuş olduğunuz 2009 tarihli vasiyetnameyi bilmiyorum. Cüneyt sağlığında Levent'teki villasına birkaç defa gitmiştim. Villanın bahçesinde barfix, ağırlık aletleri ve yaylar olduğunu ve Cüneyt'in orada çalıştığını hatırlıyorum. Bunun dışında her yaz Silivri'deki yazlığına giderdi ve 1974 model Mercedes marka aracı olduğunu hatırlıyorum. Ben Cüneyt Arkın ile en son 1981 yılında 'Katiller de Ağlar' isimli filmi çekmiştim. O dönem Cüneyt Arkın'ın 3 adet film karşılığı 10 bin lira ücret aldığını hatırlıyorum. Bu parayla bir taşınmaz alınmayacağını iyi hatırlıyorum. Olsa olsa eski model bir araba parasına denk gelirdi. O dönemlerde Cüneyt Arkın, kayınpederi olmasaydı geçinmesi mümkün değildi. Eşi Betül hanımın yardımlarıyla evde figürasyon ekibine ve kavgacılara yemek dağıtırdı, bakar ve gözetlerdi. Bunlar için de masraf gerekirdi. Ben Cüneyt Arkın'ın Silivri ve Levent'teki evi ile bir arabası olduğunu biliyorum. Eşi Betül hanımın babasından gelen bir malvarlığı vardı" diye konuştu.

Cüneyt Arkın'ın miras davasında Nuri Alço tanık olarak dinlendi

Alço, Cüneyt Arkın'ın eşi ve oğulları tarafından baskı gördüğünü iddia eden Filiz Cüreklibatır'ın iddialarına da yanıt verdi. Alço, "Ben Cüneyt Arkın'ın eşi ya da oğulları tarafından herhangi bir şekilde baskı yapıldığını duymadım. Cüneyt'in vefatına kadar akli melekeleri yerindeydi. Her şeyi açıkça anlayabiliyor, konuşması iyi bir şekilde hayatını idame ettiriyordu. Son anına kadar baskı yoluyla algılamasının azaltılması ve kendisine baskı kurulabilecek bir algı olmadığını hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

Cüneyt Arkın'ın miras davasında Nuri Alço tanık olarak dinlendi

Ara kararını açıklayan mahkeme, Cüneyt Arkın'ın rol aldığı tüm yapımların reklam, film ve diziyle ilgili kurumlara yazı yazılmasına ve dinlenmeyen tanıkların dinlenmesine hükmederek duruşmayı erteledi.

AdminAdmin