Asayiş
Giriş Tarihi : 07-03-2024 13:54

Dehşet saçan koca 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Pamukova'da barışma teklifini reddettiği imam nikâhlı eski eşini sokak ortasında bıçaklayarak ağır yaralayan tutuklu sanık Yunus Ö.'ye verilen ceza belli oldu. 'Kasten adam öldürmeye teşebbüsten' yargılanan Yunus Ö., Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Dehşet saçan koca 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Pamukova ilçesine bağlı Elperek Mahallesi'nde 2023 yılı Şubat ayında meydana gelen olayda, imam nikâhlı eşi Yunus Ö. ile yaşadığı şiddet dolu yaşam nedeniyle 1.5 yıl önce baba evine sığınan ve eşinin barışma teklifini kabul etmeyen Gülay Ç. isimli kadın, çocuk bezi almak için kız kardeşiyle birlikte markete gittiği sırada imam nikahlı eşi Yunus Ö., genç kadının yolunu keserek elindeki ekmek bıçağıyla talihsiz kadını bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Olaydan bir süre sonra suç aleti ile polis merkezine giderek teslim olan Yunus Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde bir yıl süren yargılama sonunda mahkeme, tutuklu sanık hakkında hüküm kararını açıkladı. 'Kasten adam öldürmeye teşebbüsten' yargılanan tutuklu sanık Yunus Ö., mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği karar bir ay içinde gerekçeli karar çıkmasıyla cezanın verdiği koşul ve hükümlerin ayrıntıları görülmüş olacak. 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı Sakarya bölge istinaf mahkemesine gönderilmesi ve yargılama dosyasının incelmesinin ardından kararın onaylanması bekleniyor.

1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği 15 yıl hapis cezasının ardından HALK54'e konuşan Gülay Ç., istinaf mahkemesinin kararını bekleyeceğini, verilen 15 yıl cezanın yerinde olduğunu, karar nedeniyle çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Kâbus dolu günlerimi unutmak istiyorum” diyerek kararı değerlendirdi.

NE OLMUŞTU!
Olay, Sakarya'nın Pamukova ilçesine bağlı Elperek Mahallesi'nde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İmam nikâhlı eşiyle yaşadığı şiddet dolu yaşam nedeniyle 1.5 önce baba evine sığınan Gülay Ç. isimli kadın, çocuk bezi almak için kız kardeşiyle birlikte evden çıktı. Markete doğru yürüyen abla-kardeşi iddiaya göre imam nikâhlı eski eş Yunus Ö. takibe aldı. Markette alışverişini yapan ve ardından eve dönmek için yürümeye başlayan Gülay Ç.’ninönüne çıkan Yunus Ö. genç kadının yolunu kesti ve elindeki ekmek bıçağıyla talihsiz kadına saldırdı.

Suratına aldığı bıçak darbeleriyle kanlar içinde kalan Gülay Ç. olduğu yere yığıldı. Kız kardeşi yardım için çığlık atarken Gülay Ç.’ye ilk müdahale çevre sakinleri tarafından yapıldı. Kan kaybeden yaralı kadın yoldan geçen bir sürücü tarafından Pamukova İlçe Devlet Hastanesi Acil servisi’ne kaldırıldı. Buradaki müdahalesinin ardından Gülay Ç., Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Saldırgan koca ise olaydan bir süre sonra suç aleti ile polis merkezine giderek teslim oldu. 

Yaşanan kanlı olay sonrasında yaşadığı dehşeti Gülay Ç. HALK54’e anlattı. Kendisini suratından bıçaklayan imam nikahlı eşinin 2. evliliği olduğunu söyleyen Gülay Ç., “Benim de kendisinin de 2. evliliğiydi. İmam nikâhlı evlendikten sonra bana sürekli şiddet uygulamaya başladı. Bu şiddetler 3 yıl sürdü ve yaşadığım şiddetlere dayanamayınca ayrıldım. O gün 1.5 ay önce sığındığım baba evinden Yunus Ö.’den olan çocuğuma çocuk bezi almak için kardeşimle yola çıktık. Marketten çocuk bezi aldıktan sonra eve öderken Yunus Ö. elindeki büyük bıçakla bana saldırdı. Suratımdan beni kesti” dedi.

Kendisini kesen Yunus Ö. ile asla bir araya gelmek istemediğini de belirten Gülay Ç., “İmam nikahlı evliliğim sırasında zaten 3 yıl kabusu yaşadım. Ondan kaçtım. Geldi beni yine buldu ve sokak ortasında kesmek istedi. Bunu hapishaneye atsınlar ve içeriden çıkartmasınlar. Adalet Bakanımıza sesleniyorum. Benim kanım aktı ama başkasının kanı akmasın. Bu tip canilere müebbet hapis cezası versinler” dedi. 

Ölümden dönen kadının kız kardeşi Nilay Ç. “Gözlerimin önünde ablamı kesti kurtaramadım” diye konuştu.

EditörEditör