Asayiş
Giriş Tarihi : 27-02-2024 15:02

DEM Parti Milletvekilinin Evinden Terörist Çıktı

DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun evinde yapılan aramada MLKP üyesi Sıtkı Güngör yakalandı. Güngör'ün eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı olduğu ve daha önce sosyal medyada terör propagandası yaptığı gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi.

DEM Parti Milletvekilinin Evinden Terörist Çıktı

İstanbul Emniyeti Terörle Mücadele Ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda DEM Parti Milletvekili Çiçek Otlu'nun evinde MLKP üyesi Sıtkı Güngör yakalandı. Güngör'ün, eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın danışmanı olduğu ve daha önce sosyal medyada terör propagandası yaptığı gerekçesiyle dava açıldığı belirtildi.

Operasyonda 15 kişi daha gözaltına alındı.

MLKP'ye yönelik hüküm giyen örgüt mensuplarının örgütten kopmasını önlemek amacıyla para aktarımı yaptığı belirlenen 16 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, operasyonda 15 kişiyi gözaltına aldı.

Dem Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu

TERÖR PROPAGANDASINDAN DAVA AÇILMIŞTI

CNN Türk'ün haberine göre ekipler, sabah saatlerinde düzenlenen eş zamanlı baskınlar sırasında Dem Parti İstanbul milletvekili Çiçek Otlu'nun evinde terör örgütü MLKP üyesi olan Sıtkı Güngör'ü yakaladı. Otlu'nun evinde yapılan aramada hapiste yatan örgüt üyelerine ait mektuplar ve dokümanlara ulaşıldı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'ın danışmanı Güngör hakkında daha önce de sosyal medyada terör örgütü propagandası yaptığı gerekçesiyle 10 yıla hapis istemiyle dava açılmıştı.

ÇİÇEK OTLU: DAVA AÇACAĞIM

Gelişme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul'da ikametgah ettiğim evin kapısı sabah İstanbul TEM tarafından kırılarak arama yapılmış. Evde nasıl bir hasar var bilmiyorum. Ankara'dan İstanbul'a geçeceğim. Bu faşist baskılara boyun eğmeyeceğiz! Her yerde teşhir etmeye devam edeceğim. Dava açacağım."

DEM Partili milletvekilin evinden terörist çıktı

EditörEditör