SİYASET
Giriş Tarihi : 13-03-2024 16:40

DEM Parti’den ihraç edilen Öztüzün

HÜDA PAR adayı ile fotoğrafı çıkan DEM Parti Batma Belediye Eşbaşkan adayı Mehdi Öztüzün ihraç edilmesinin ardından "Nereden ihraç ettiler anlamadım. Ben zaten parti üyesi değildim" dedi.

DEM Parti’den ihraç edilen Öztüzün

DUVAR - Batman’da DEM Parti adayları arasında yapılan ön seçimde oyların yüzde 80’ini alan ancak partinin ‘kadın kotası’ nedeniyle eş başkan adayı gösterilen Mehdi Öztüzün, HÜDA PAR adayı Serkan Ramanlı ile tribünde çekilen fotoğrafı nedeniyle partiden ihraç edilerek adaylıktan el çektirildi.

Serbestiyet’ten Mustafa Ali Aykol'a konuşan Öztüzün, "Nereden ihraç ettiler anlamadım. Ben zaten parti üyesi değildim, memurluktan geliyorum. Savunma da almadılar. Söylediklerime de cevap veremediler" dedi.

'TÜM PARTİLERDEKİ DÜZGÜN İNSANLARLA BİR ARAYA GELİRİZ'

Mehdi Öztüzün'ün açıklamasının devamı şöyle:

“Biz yine bildiklerimizi söyleriz. Mücadelemize devam ederiz. Birileri gibi kendi çıkarımıza bakmadık biz.

Üzülüyorum ama bu yol böyle. Yol ayrımı denir ya hani, öyle işte. Bir sektör olan siyaset var, bir de görev olarak yapılan siyaset vardır. Siyaset sorunları çözme sanatıdır. Sektör olunca o sorunlarla yaşamaktır.

Bu akşam bir değerlendirme yapacağım. Siyaset yapmak illa bir siyasi partide yer almak değil. Önemli olan halkın siyasetini yapmak. Tüm partilerdeki düzgün insanlarla da bir araya geliriz. Tüm derdimiz sorun çözmektir."

Öztüzün, daha sonra X hesabından “Bitmedi bu kavga sürecek… Bu talan düzeni (sektörleşen siyasi yapı) yıkılıncaya dek…” paylaşımı yaptı.

DEM PARTİ: KARANLIK OYUNU BOŞA ÇIKARALIM 

DEM Parti ve ‘Batman Kurumlar Koordinasyonu’ dün yaptığı açıklamayla Öztüzün’ün ihraç edildiğini duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır.

Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Batman’da bütün karanlık yapıların ve kişisel ikbal sevdalılarının geliştirmek istediği karalama kampanyasına karşı tüm yurtsever Batman halkını yerel yönetim seçimlerinde DEM Parti etrafında kenetlenmeye ve her türlü karanlık oyunu boşa çıkarmaya çağırıyoruz.”

EditörEditör