GÜNCEL
Giriş Tarihi : 01-02-2024 15:51

"Demiryol-İş Sendikası Başkanı Cemal Yaman: 'Kamu Protokolü Yeterli Bulunmamıştır, Mücadelemiz Devam Edecek!'"

TÜRASAŞ fabrikasındaki Demiryol-İş Sendikası üyesi işçiler, Kamu İşçilerine Ek Zam Protokolü'nün imzalanmasının ardından sendikayı protesto etmişti. Sendikanın Başkanı Cemal Yaman, yapılan basın açıklamasında protokolün yeterli bulunmadığını ifade etti.

Yaman, "Türk-İş ve Hak-İş Federasyonlarınca imzalanan 'Kamu Protokolü' sendikamız ve üyelerimizce yeterli bulunmamıştır. İmzalanan protokolde bu olumsuzlukların giderilmesi için önümüzdeki aylarda mücadelenin devam edeceği ve kamu sözleşmesinin 3 ay öne çekilerek 2025 yılı ocak ay’ında 700.000 kamu işçilerine ait Toplu-İş sözleşmesi yapılacağı belirtilmiştir" dedi.

Demiryol-iş Adapazarı şubesi olarak protokolün beklentileri karşılamadığını belirten Yaman, "Ülkemizde yaşanan yüksek enflasyon ve alım gücünün erimesi karşısında, Temmuz ay’ında memur-emekli ve asgari ücret tartışmalarının devam edeceği ve kamu çalışanlarının, Temmuz ay’ında tartışılması ek zam talepleri gündeme geleceği ve sendikamızın bu mücadeleyi en üst düzeyde vereceğini üyelerimizle paylaştık" ifadelerini kullandı.

Yaman, ayrıca sosyal medyada TCDD Platformu adı altında sendikaların önüne geçmeye çalışan kişilerin olduğunu ve bu kişilerin Demiryolcuları Sendikalara karşı kışkırtmaya devam ettiğini belirtti. Çalışanlar arasında küçük bir azınlığın bu faaliyetlere katıldığını vurgulayan Yaman, çözümün işçinin seçtiği yetkili sendikaların öncülüğünde olacağını dile getirdi.

"Cözüm üretmekten uzak olan bu faaliyetleri arkadaşlarımızla paylaştık. Ülkemizde yaşanan geçim sıkıntısı ve adil olmayan gelir dağılımının müsebbibi sendikalar değildir. Çözüm, işçinin seçtiği yetkili sendikaların öncülüğünde olacaktır. Bu ülkeyi yönetemeyen taşaron sistemi kaldırılmalı, vergi adaleti sağlanmalı, emekliye daha adil bir maaş verilmeli ve Tüik enflasyon açıklamaları ile alım gücümüz düşürülmemelidir" şeklinde konuştu.

EditörEditör