GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 16:11

"Depremde Kayıplarını Anlatan Adamın Hala Durmuş Saati: 'Zaman Benim İçin Durdu!'"

Kahramanmaraş merkezli depremlerde kızı, torunu ve damadının da aralarında bulunduğu 100'e yakın akrabasını kaybeden Arif Anaç, tam 1 yıl önce durdurduğu kol saatini henüz çalıştırmadı. Depremin daha ilk dakikalarında saatini durduran Anaç, yaşadığı acıyı anlattı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Adıyaman'da yaşayan kızı, torunu ve damadının da aralarında bulunduğu 100'e yakın akrabasını kaybeden Arif Anaç, tam 1 yıl önce durdurduğu kol saatini henüz çalıştırmadı.

Adıyaman Mimar Sinan Mahallesi'ndeki 9 katlı binanın yıkılması sonucu kızı, torunu ve damadını kaybeden Arif Anaç, deprem sırasında İstanbul'daydı ve haberi alır almaz memleketine döndü. Asrın felaketinde 100'e yakın akrabasını kaybetti.

 

Depremde 100 yakınını kaybeden adam, 1 yıl önce durdurduğu saatini hala çalıştırmadı

"6 ŞUBAT MAHŞERİN PROVASIYDI"

Anaç, "Yani benim için 6 Şubat mahşerin bir provasıydı. Allah bunu bir daha düşmanıma dahi göstermesin. Evlat acısı görmeyen, 'Ben bu dünyada acı gördüm' demesin. Çünkü mal, mülk her şey yerine gelir ama evlat gelmez. Bugün bir yıl üzerinden geçmiş ama acı hiç eksilmiyor. Sanki vücudumda kalan yara izi gibi bir şey. Ölen kişi kurtuldu, geride bizler kaldık. Memleket yıkılmış, taş üzerinde taş kalmamış." dedi.

"ZAMAN BENİM İÇİN DURDU"

Depremin daha ilk dakikalarında kolundaki saatini 04.17'de durdurduğunu ifade eden Anaç, "Ben saatimi 25 yıldır kullanıyorum. 6 Şubat tarihinde 04.17'ye ayarladığım zaman benim için durdu. Çünkü artık benim öyle eskisi gibi bir yaşantım yok." dedi.

Depremde 100 yakınını kaybeden adam, 1 yıl önce durdurduğu saatini hala çalıştırmadı

GÜZEL GÜNLERDEKİ ANILARINI TELEFONUNA SAKLADI

Daha önce özel günlerde taktığı kol saatini artık hiç çıkarmadığını dile getiren Anaç, "Depremden saatler önce kızım, damadım ve torunumla görüntülü konuştuk. Torunum yeleğini giymişti, onu çıkardı bana gösterdi. Sabah kardeşim beni aradı ve Adıyaman'da büyük deprem olduğunu, kızımın yaşadığı binanın da yıkıldığını söyledi. Kimi aradıysam ulaşamadım, ne yapacağımı bilemedim hemen uçakla kente geldim. Gelirken de saatimi 04.17'de bıraktım. Çünkü benim için zaman, yaşam bitti. Memleketimde cadde ve sokaklarda yürüyorum, anılarım yıkıldı, arkadaşlarım vefat etmiş. Artık hatıralarımı telefonuma sakladım. Aklıma her geldiklerinde dua ediyorum." Sözleriyle acısını anlattı.

Depremde 100 yakınını kaybeden adam, 1 yıl önce durdurduğu saatini hala çalıştırmadı

"NE YAPARSAM YAPAYIM YÜZÜM ESKİSİ GİBİ GÜLMÜYOR"

Acılı adam, torununun 18 Ocak'ta doğum günü olduğunu söyledi. "18 Ocak'ın da bende özel bir yeri vardı, çünkü torunumun doğum günüydü. Ben yanında olamasam da ona harçlığını yollardım, bu benim için bir sevinçti. O artık yok, başka çocukları severek onları torunum yerine koyuyorum. Ne yaparsam yapayım, eskisi gibi yüzüm gülmüyor." İfadelerini kullandı.

EditörEditör