YEREL
Giriş Tarihi : 06-02-2024 12:11

Depremden 1 Yıl Sonra: Acı Taze, Yaralar Sarılıyor!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 şehri etkileyen depremin yıldönümünde Cumhur İttifakı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yusuf Alemdar'dan duygusal bir mesaj geldi.

Depremden 1 Yıl Sonra: Acı Taze, Yaralar Sarılıyor!

Peki, mesajda ne söylendi?

Alemdar, "Depremde yaşamını yitiren kardeşlerimizin acısını ilk günkü gibi hissediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun" dedi.

Asrın Felaketi, Asrın Birlikteliği ile Aşılacak

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremin ardından ortaya çıkan birliktelikle yaraların sarıldığını vurgulayan Alemdar, "Devletimiz de ilk günden bu yana bölgenin imarı ve ihyası için aralıksız şekilde çalışmalar gerçekleştiriyor. İnşallah asrın felaketini asrın birlikteliği ile aşacak, yaralar hızla sarılmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Sakarya Dirençli Hale Taşınacak

Afetlere hazırlığın sağlam zeminlerde sağlam yapılar inşa etmek olduğunun altını çizen Alemdar, göreve gelir gelmez Sakarya'da kentsel dönüşüm çalışmalarını hızla başlatacaklarını ifade etti. Alemdar, "Seçim beyannamemizin en önemli başlığını elbette dirençli şehirler oluşturuyor. Biz de şehrimizde kapsamlı bir dönüşüm yapacak, Sakarya'yı dirençli hale taşıyacağız. Çalışmalar kapsamında ekonomik ömrünü tamamlamış, risk taşıyan binaların yerlerine, güvenli, sağlıklı ve yaşanabilir yapılar inşa edeceğiz" dedi.

EditörEditör