YEREL
Giriş Tarihi : 09-02-2024 18:09

Depremin Yıl Dönümünde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Değerlendirmeleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya'da düzenlenen "Depremin Yıl Dönümünde Din Hizmetleri Teori ve Pratik Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, depremden etkilenen illerde yapılan çalışmalara değindi.

Depremin Yıl Dönümünde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Değerlendirmeleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Sakarya Valiliği, Sakarya İl Müftülüğü ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Depremin Yıl Dönümünde Din Hizmetleri Teori ve Pratik Çalıştayı"nın açılış oturumunda konuştu.

Sakarya Valiliği, İl Müftülüğü ile Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, "Depremin Yıl Dönümünde Din Hizmetleri Teori ve Pratik Çalıştayı" düzenledi. Çalıştaya çevrim içi katılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 6 Şubat depremlerini "asrın felaketi" olarak nitelediklerini ve daha önce 9 saat arayla bu şiddetlerde iki depremin olduğuna dair bir bilginin olmadığına işaret etti. Erbaş, depremlerin, toplam nüfusları 4 milyonu bulan 11 şehri etkilediğini ve bunun yüzölçümü itibariyle de dünyadaki bazı devletlerin yüzölçümünden daha büyük olduğunu ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı depremin ilk anında bölgede çalışmalara başladığını belirten Erbaş, "Sakarya'da 1999 depremini yaşamış, tecrübe sahibi birisi olarak da deprem yaşamış illerimize o illerin yakınlarındaki müftülerimizi hemen görevlendirdik" dedi.

Erbaş, "Depremden etkilenen 11 ilde Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak yoğun bir şekilde çalışıyoruz. İlk etapta 4 bin 500 hocamızla cenaze ve tekfin işlerini yürütmeye çalıştık. Aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarında 300 kadar hocamız da görev aldı." dedi.

Erbaş, deprem bölgesinde hocaların görevlerinin sadece cenaze namazı kıldırmak olmadığını, aynı zamanda manevi rehberlik işlerini de üstlendiklerini belirterek, "15 bin kadar hocamızı biner biner manevi ilk yardım eğitimlerine tabi tuttuk. Bin arkadaşımızı deprem bölgesine gönderdik, onlar orada görev yaparken diğer bin arkadaşımızın eğitimini verdik. Yani 15 bin kadar hocamız manevi destek programlarında görev aldı ve daha sonra çadırlar kuruldu. Çadırlarda, çadır mescitlerde, çadırlarda açılan 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarından diyanet kurslarına varıncaya kadar hocalarımızın unutulmaz emekleri oldu, hala da devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Çalıştayda, Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, Vali-Mülkiye Başmüfettişi Ali Fuat Atik, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi ile Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık da hazır bulundu.

EditörEditör