GÜNCEL
Giriş Tarihi : 19-03-2024 15:55

Deva Adayı'ndan Çanakkale'den 18 Mart mesajı

Kurtuluş Savaşı’nın seyrini değiştiren çeşitli kahramanlıklara sahne olan Çanakkale Zaferinin 109. yıldönümünde, DEVA Partisi Serdivan Belediye Başkanı Murat Durak Çanakkale’de 57. Piyade Alayı Şehitliğinden yayınladığı bir mesaj ile 18 Mart Çanakkale Zaferi yıldönümünü kutladı.

Deva Adayı'ndan Çanakkale'den 18 Mart mesajı

“Vatanı ve milleti için canını feda eden şehitlerimizin dünya tarihine geçen mücadelesiyle “Çanakkale Geçilmez” olmuştur”, diyen Murat Durak, “Seyit onbaşı’nın tek başına kaldırdığı 260 kilogramlık top mermisinin, İngiliz Oceans gemisine isabet ettirerek batırmasından sonra, Çanakkale boğazının tıkanması üzerine düşman birlikleri karadan çıkarma yapmak üzere Conk Bayırına ( Cenk Bayırına ) yönelmiş, Türk Ordusu, beklemediği bu durumda 3000 kişilik 57. Piyade alayının bir tabur askerini buraya yönlendirilerek, kendisinden sayıca 8 kat daha fazla sayıdaki düşman ordusunun çıkarma girişimine karşı durmuş ve başarılı olmuş, kahramanlığıyla Dünya tarihine geçen 57. Piyade Alay’ının hemen hemen tüm askeride burada şehit olmuştur.

 

AZİM VE KARARLILIK

İşte bu azim ve kararlılığın, inancın ve fedakarlığın sembolü olan zafer günü yıldönümünde, vatana ve millete hizmetin, çıktığım yol ve talip olduğum görevin,  önemini bir kez daha en derin şekilde yüreğimde hissediyorum.  Aziz şehitlerimizin, canlarını feda ettikleri bu güzel topraklarda bana düşen, onlardan bize miras kalan vatan toprağında, ülkem ve milletime  sonuna kadar sahip çıkarak, var gücümle çalışmak ve Serdivan’a hizmet etmektir.” ifadelerini kullandı. Murat Durak, Çanakkale den paylaştığı mesajında, bu vesile ile “Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi saygı minnet ve şükranla  anıyor, 18 Mart Çanakkale zaferini kutluyorum.”dedi.

EditörEditör