SİYASET
Giriş Tarihi : 26-01-2023 11:18   Güncelleme : 26-01-2023 11:18

Deva Partisi'nden ayrılan isim topa tuttu: Hepsi gelse Erdoğan'ı yine geçemez

Haber 7 - Ali Babacan'ın uygun zemin olduğunda Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği açıklamasını eleştirdiği için partiden gönderilen Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım, partiyi ve 6'lı masayı topa tuttu.

Deva Partisi'nden ayrılan isim topa tuttu: Hepsi gelse Erdoğan'ı yine geçemez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim tarihi için 14 mayısı işaret etti ancak altılı masa henüz adayını açıklamadı. Bugün İYİ Parti lideri Meral Akşener'in önderliğinde bir araya gelecek olan altılı masanın ilk kez adaylık üzerinde konuşacağı iddia ediliyor. Kulislerde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu adı geçiyor ancak Meral Akşener'in gönlünde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu var. 

Öte yandan daha önce yapmış olduğu açıklamalar ile BAYKAR'ı hedef tahtasına oturtan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın uygun zemin olduğunda Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği açıklamasını eleştirdiği için partisinden ihraç edilen Kurucular Kurulu üyesi Musa Malik Yıldırım, Sabah gazetesine konuştu.

6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı...6'lı masada ilk ihanet! Babacan masanın altına el uzattı...

Ali Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevapAli Babacan, El Pais'e konuştu: İsveç ve Finlandiya soruna cevap

Yıldırım, "Ali Babacan, ülkeye demokrasi ve hukuku yeniden hakim kılmak iddiasıyla yola çıkmıştı. Beni ihraç ettikten sonra aralıklarla partiden 14 kurucu üye istifa etti. 90 kurucu üyeden şu anda 74 üye kaldı. Babacan'ın gerçek yüzünü ve arkasındaki projeyi de bu vesileyle ortaya çıkartmış oldu. Deva Partisi yönetimi için demokrasi bir amaç değildir. Kendi kurucularının en doğal hakkı olan düşünce hürriyetine bile tahammül edemeyen bir yapının ülkeye demokrasi ve hukuku getirme iddiasında olması akıl dışı bir durumdur" ifadelerini kullandı.

''BABACAN PARTİSİNİ NÖBETÇİ HDP'YE ÇEVİRMİŞ''

Babacan'ın partinin kurulmasının ardından şaşırtıcı bir dil ve içerik kullanmaya başladığını belirten Malik Yıldırım, "Demokrasi vurgusu yaparken bile terörün beslendiği kaynaklara su serpmeyi ihmal etmeyen bir görüntü veriyor. Bu görüntüyü aslında Kandil gördü. Demirtaş'a da mesajını iletiyor. Demirtaş'ta Kandil'den almış olduğu mesajı Babacan'a söylüyor. 'Babacan ve partisinin HDP'ye daha fazla yakınlaşması arzusunu olgunlukla karşılıyoruz, Babacan'ın bu emekleri boşa gitmeyecektir' diyor. Babacan partisini nöbetçi HDP'ye çevirmiş, kendisini de HDP'nin 3'üncü eş genel başkanı gibi davranıyor" dedi.

''BABACAN BAŞKASININ AKLIYLA KONUŞUYOR''
İHA ve SİHA üreticisi Baykar şirketine yönelik yapılan açıklamaların yanlış olduğuna vurgu yapan Malik Yıldırım, "Babacan milli denilen her şeye karşı. Gökyüzüne hâkim olamayan bir devlet, bunu hazmedemeyen Babacan ne yapmaya çalışıyor. Gökyüzünde hâkimiyet sağlıyoruz, karada hâkimiyet oluşturduk, denizde hâkimiyet oluşturuyoruz ama Babacan bunları hazmedemiyor. Çünkü Babacan aklıyla konuşmuyor. Babacan başkasının aklıyla konuşuyor. Babacan dışardan yönetiliyor. Bunları bir araya getiren bir güç var. Önümüzdeki süreç çok tehlikeli bir süreç. Türkiye'yi çembere almaya çalışıyorlar. Burada da Türkiye'deki siyaseti dizayn etmek isteyen dış güçler üç isim üzerinde duruyor. Demirtaş, Babacan ve İmamoğlu. Bunların üçünün eli de bir, aynı tele vuruyor. Türkiye'yi küçük bir Anadolu Cumhuriyeti yapmanın peşindeler. Bu fotoğrafı görmemek elde değil. Dışarıya bağımlılığımız azaldı. Milli savunmada yüzde 20'den yüzde 80'lere çıkmak az bir iş değil. Türkiye oyun kuran bir ülke. Türkiye artık bölgesel bir güç değil küresel bir güç oldu" şeklinde konuştu.

''HEPSİNİN OYUNU TOPLASAN ERDOĞAN'I GEÇEMEZLER''
Altılı masada Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Ali Babacan'a sıra gelmeyeceğini belirten Yıldırım, "Altılı masanın adayı kim olursa olsun, İmamoğlu'nu da koy Mansur Yavaş'ı da koy. Hepsi ayrı ayrı aday olsa, hepsinin oyu bir sayılsa yine de Recep Tayyip Erdoğan'ı geçemez bunlar. Recep Tayyip Erdoğan'ın alacağı oy yüzde 56'nın altı değildir." ifadelerini kullandı.

 

AdminAdmin