GÜNCEL
Giriş Tarihi : 23-10-2023 10:23

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'den İSPARK logolu sahte etiket uyarısı: Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olun

İstanbul'da park halindeki araçların üzerine İSPARK logolu "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız." yazılı etiketler bırakılmaya başlandı. Etiketlerin sahte olduğunu ve dolandırıcılık amaçlı bırakıldığını belirten Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İSPARK'ın böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Dolandırıcılar bu yöntemle, kredi kartı bilgilerinizi elde etmeye çalışmaktadır. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunuz." uyarısında bulundu.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'den İSPARK logolu sahte etiket uyarısı: Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olun

Dolandırıcıların son hedefi İstanbul'da yol kenarlarına bırakılan araçların sahipleri oldu. Mega kentte park halindeki araçların üzerlerine İSPARK logolu "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız." yazılı etiketler bırakılmaya başlandı. Araç sahiplerinin kart bilgilerini elde etmeye çalışan dolandırıcılarla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'den önemli bir uyarı geldi.

 

ETİKETLER SAHTE

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İstanbul'da park halindeki araçların üzerine bırakılan İSPARK logolu "Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız." yazılı etiketlerin sahte olduğunu bildirdi.

"DİKKATLİ OLUNUZ"

Merkezin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İstanbul'da park halindeki araçların üzerine bırakılan İSPARK logolu, 'Park borcunuzu ödemek için QR kodu taratınız' yazılı etiketler sahtedir. İSPARK'ın böyle bir uygulaması bulunmamaktadır. Dolandırıcılık amaçlı bu etiketlerdeki QR kodunu okutan vatandaşlar, bir ödeme ekranına yönlendirilmektedir. Dolandırıcılar bu yöntemle, kredi kartı bilgilerinizi elde etmeye çalışmaktadır. Bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olunuz."

İstanbul'da sahte park etiketleri uyarısı

AdminAdmin