SİYASET
Giriş Tarihi : 30-01-2024 16:21

Dikbayır: Sapanca'daki Bungalovlar İçin Belediye Başkanını Hedef Gösterdi"

Bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sapanca'da sayıları giderek artan bungalovlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'i hedef alan Dikbayır, "Her türlü özenli özensiz sergilenen bungalov evlere, yapı alanı açmak için, Sapanca’da neredeyse ormanlık alan kalmayacak. Mevcut Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen bunlara her türlü yolu açıyor." dedi.

Dikbayır: Sapanca'daki Bungalovlar İçin Belediye Başkanını Hedef Gösterdi

Bağımsız Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sapanca'da sayıları giderek artan bungalovlarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Sapanca'da bungalov evleri için binlerce ağacın katledildiğini belirterek doğa katliamına 'dur' denilmesi gerektiğini söyleyen Dikbayır, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'i hedef alarak "Her türlü özenli özensiz sergilenen bungalov evlere, yapı alanı açmak için, Sapanca’da neredeyse ormanlık alan kalmayacak. Mevcut Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen bunlara her türlü yolu açıyor." dedi.

Sapanca EG Bungalov - Sapanca Turizm Rehberi Seyahat Acentası

Dikbayır'ın Sapanca'daki bungalovlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

* Pandemi sonrasında bir salgın gibi ortaya çıkan ve dağ bayır demeden boş bulunan her yere izinli izinsiz, kondurulan bungalovların sayısı hızla artmaya devam ediyor.

* İlmiye, Fevziye, Hacımercan, Memnuniye, Uzunkum, Şükriye, Muradiye, Balkaya, İlimbey, Akçay, İkramiye mahallelerinde neredeyse adım başı bungalovlar bulunuyor.

* Her türlü özenli özensiz sergilenen bungalov evlere, yapı alanı açmak için, Sapanca’da neredeyse ormanlık alan kalmayacak. Mevcut Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen bunlara her türlü yolu açıyor. 

* Doğa katliamana, (DUR) denilmesi gerekiyor artık! 

* Sapanca'da bulunan ormanlık alandaki ağaçların “Bungalov” evlerin inşası için binlerce ağaç katledildiğini çok üzülerek, öğrenmiş bulunmaktayım. Sakarya Milletvekili olarak konunun takipçisi olduğumu belirtmek isterim. 
Doğaya dost olmaya mecburuz. 

Sapanca Ilgın Bungalov - Buvibu | Yeni Nesil Tatil

Öte yandan Sapanca'nın eski belediye başkanı Prof. Dr. Aydın Yılmazer, geçtiğimiz aylarda HALK54'e özel verdiği röportajında, Sapanca'da 14 binin üzerinde bungalov olduğunu, bunların sadece 4 bin 500'ünün ruhsatlı olduğunu söyleyerek mevcut başkan Özcan Özen'i hedef göstermişti.

Yılmazer, " Şuan 4500 resmi  ruhsatlı 14 bine yakın bungalov yapıldı. Ve milyonlarca para alındı. Bunu kendisi de söylüyor. Nerede bu para? Param var diyorsan bane tekrar söyle adamı getireyim. Kırkpınar’a gittiğimde ‘Cimer’e yazdım çöp bidonu geldi başkanım’ dedi.  Bir çöp bidonu almak kadar acizsin, bırakın daha diğer hizmetleri yapmaya, gelip borç ödedim diyor. Paran varsa çöp bidonu al. Benim yaptığım hizmetin 10’da birini yapamadı. Dolayısıyla aday gösterilmemesi durumunda 5 yıl hiç birşey yapamamış bir başkan” demişti.

EditörEditör