GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-01-2024 12:42

Diyanet İşleri Başkanı Müjdeyi Verdi: Hac Kontenjanı Artıyor, İşte Detaylar!"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 2024 hac dönemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin nüfusunun 86 milyon olduğunu belirten Erbaş, hac kontenjanının da buna uygun olması gerektiğini vurgulayarak, "Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Müjdeyi Verdi: Hac Kontenjanı Artıyor, İşte Detaylar!

Hac ibadetinin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Erbaş, Türkiye'nin artan nüfusuyla birlikte hac kontenjanının da genişlemesi gerektiğini ifade etti. Bu gelişmeyle birlikte, hac ibadeti için başvuruda bulunacakların sayısında artış bekleniyor.

Öte yandan, Diyanet İşleri Başkanı, Filistin'deki zulmü de sert bir dille eleştirdi. Erbaş, Müslümanların mazlumun yanında durmasının önemine vurgu yaparak, "Bugün ne pahasına olursa olsun Gazze'de yapılan bu soykırımı durdurmak için elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Buna mecburuz. Bunu ortaya koymadığımız zaman mesul oluruz" şeklinde konuştu.

Erbaş ayrıca, Türkiye Diyanet Vakfı'nın Gazze'ye yönelik insani yardımları ve boykot çağrısını da hatırlatarak, bu konuda yapılan çalışmaların Filistin'e destek oluncaya kadar devam edeceğini belirtti.

EditörEditör