Asayiş
Giriş Tarihi : 03-02-2024 15:25

Diyarbakırlı Ramazan Hoca Cinayeti: Zanlı Erkan Baykut Tutuklandı! İşte İlk İfadesi

Diyarbakır'da 'Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'in öldürülmesi olayında cinayet şüphelisi Erkan Baykut, savcılık işlemlerinin ardından tutuklanarak Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Baykut, savcılık ifadesinde, Ramazan Pişkin'i Afgan uyruklu Saboor Murad zannederek saldırdığını ve kendisinin cinsel istismara uğradığını iddia etti. İşte detaylar.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca Cinayeti: Zanlı Erkan Baykut Tutuklandı! İşte İlk İfadesi

Erkan Baykut'un cinayet şüphelisi olarak tutuklanmasıyla ilgili ilk ifadesinde, "Kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettim. Olay tarihinde de Ramazan Pişkin'in Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak amacıyla gittim. Ben gittiğimde kendisine önce taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Ben de olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım." diyerek olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı.

Baykut, ifadesinde aynı zamanda, "Babamın Fatih'te bulunan dükkanına çalışarak geçimimi sağlarım. Ramazan Pişkin'i tanımıyorum. Ben kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı zannettim. Muradı isimli kişiyle babamın yanında çalıştığı için tanıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Bana uyuşturucu hap ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyorlardı. Ben kendimi kaybediyordum. Bu kişiler tarafından 2017-2021 tarihleri arasında cinsel istismara da uğradım. Bu istismara ilişkin herhangi bir şikayetim bulunmamaktır. Sadece aileme anlattım." şeklinde iddialarda bulundu.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın katil zanlısı tutuklandı: İşte ilk ifadesi

Cinayet şüphelisi, ifadesinde ayrıca, "Herhangi bir dini grup ve cemaatle bağlantım yoktur. Ramazan Pişkin'i Saboor Muradı olarak gördüğüm için saldırdım. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü'nden aldım. Öldürmek kastım yoktur. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'daki bu olayın detayları ve zanlının iddiaları, kamuoyunu derinden sarsarken, cinayetin ardındaki gerçeklerin aydınlatılması için soruşturma devam ediyor. Erkan Baykut'un iddiaları ve tutuklanmasıyla ilgili gelişmeler, Diyarbakır ve Türkiye genelinde büyük yankı uyandırmış durumda.

 
EditörEditör