YEREL
Giriş Tarihi : 31-10-2023 10:49

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Sakın inanmayın!

Söğütlü ilçesinde bulunan iş yerlerini arayarak Terörle Mücadele Gazileri ve Şehit Yakınları Derneği adı altında yardım topladığı iddia edilen şahıslar Jandarma tarafından yakalandı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi: Sakın inanmayın!

Söğütlü ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren işletmeler, kendisini Jandarma Personeli olarak tanıtan bir dolandırıcı tarafından arandı. Dolandırıcı, "Terörle Mücadele Gazileri ve Şehit Yakınlarına yardım topluyoruz, sizin de desteğinizi bekliyoruz" diyerek işletmelerden makbuz karşılığı alt limiti bin 500 TL olmak üzere toplamda 4 bin 500 TL yardım aldı.

​Son dönemlerde telefon dolandırıcılığının artması sebebiyle şüphelenen işletme sahiplerinin Jandarmaya ihbarda bulunması üzerine Söğütlü İlçe J.K.lığı ve JASAT ekipleri ihbarı değerlendirerek şahısları takibe aldı. Şüphelilerden (14) adet suç kaydı olduğu belirlenen B.Ö. (32) Sakarya’da yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

​Yapılan araştırmalar neticesinde, bağlantılı oldukları tespit edilen E.D. (42) Sakarya ilinde Yol Kontrol ve Arama Noktasında, A.E. (55) ikamet ettiği İzmir ili Menemen ilçesinde yakalandı. Şüpheliler E.D. (42) ve A.E. (55) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan son günlerde artan dolandırıcılık olayları nedeniyle kullanılan bu yöntemler hakkında vatandaşlara, "Vatandaşlarımız şunu bilmelidir ki; hiçbir Jandarma Personeli, kurumu veya şahsı adına Jandarma kimliğini kullanarak yardım talebinde bulunmaz. ​Bu tür olaylarla karşılaşan değerli vatandaşlarımız mutlaka 112 Acil Çağrı Merkezi hattını arayarak ihbarda bulunmalı ve suçlularla mücadelede Kolluk Kuvvetlerinin yanında olmalıdır" uyarısı yapıldı. 

AdminAdmin