GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-03-2024 12:01

DOMİOSB'de son durum Sakarya Valiliği'ndeki toplantıda ele alındı

Kaynarca ilçesinde yapımı devam eden ve savunma sanayi araç gereçleri üretilecek olan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (DOMİOSB) son gelişmeler Sakarya Valiliği'nde düzenlenen toplantıda ele alındı.

DOMİOSB'de son durum Sakarya Valiliği'ndeki toplantıda ele alındı

2020 yılında yapımına başlanan Doğu Marmara Makina İmalatçıları İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (DOMİOSB), Sakarya'nın yeni savunma sanayi üretim üssü olma yolunda önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. 200'ü aşkın parsel üzerinde yaklaşık 14 milyar 700 milyon TL yatırımla 20 bin kişiye istihdam sağlayacak olan OSB, savunma, havacılık ve uzay sektörlerini kapsayan firmaları bünyesinde bulunduracak.

Toplam 315 hektarlık alanda kurulacak olan DOMİOSB'nin stratejik sektörlerin yeni üretim merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Sakarya Valiliği'nde düzenlenen toplantıda DOMİOSB'deki son gelişmeler ele alındı. Toplantıya Vali Yaşar Karadeniz, Kaynarca Kaymakamı Cengiz Can, DOMİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve diğer yetkililer katıldı.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz'in başkanlık ettiği toplantıda OSB'nin son durumuna dair detaylı brifing sunuldu. Yatırımların durumları ve projelerde gelinen aşamalar masaya yatırıldı.

Sakarya Valiliği tarafından yapılan paylaşımda, “Valimiz Sn. Yaşar Karadeniz, Kaynarca Doğu Marmara Makine İmalatçıları İhtisas OSB Müteşebbis Heyet Toplantısına başkanlık etti. OSB’nin son durumuna dair detaylı brifing sunulan toplantıda; yatırımların durumları ve projelerde gelinen aşamalar ele alındı” ifadelerine yer verildi.

EditörEditör