GÜNCEL
Giriş Tarihi : 31-08-2022 10:13   Güncelleme : 31-08-2022 10:13

Donald Trump'ın kurduğu Truth Social adlı programa Google'dan onay çıkmadı

21 Şubat 2021 tarihinde eski ABD Başkanı Donald Trump tarafından kurulan Truth Social isimli sosyal medya platformuna Google Play Store'dan onay çıkmadı. Yaşanan durum üzerine açıklama yapan bir Google yetkilisi, içerik sayısının az olması sebebi ile onay çıkmadığını belirtirken, Truth Social kanadından olayla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Donald Trump'ın kurduğu Truth Social adlı programa Google'dan onay çıkmadı

Amerika Birleşik Devletleri'nin 45. Başkanı Donald Trump'ın Truth Social'a Google Play Store'dan onay çıkmadı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bir Google sözcüsü ise onayın henüz verilmeme sebebini yetersiz içerik yönetimi olduğunu aktardı. Truth Social yönetiminden ise konu ile ilgili resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

21 ŞUBAT TARİHİNDE PİYASAYA SUNULDU

2020 yılındaki olaylı ABD Başkanlık seçimleri sonrası Donald Trump'ın bütün sosyal medya hesapları yasaklanmıştı. Yaşanan bu durum sonrası kendi platformunu kuracağını açıklayan Donald Trump'ın Truth Social isimli uygulaması 21 Şubat tarihinde piyasaya sürülmüştü. Google'dan onay alamayan uygulama akıllı telefon piyasasının yüzde 40'ını temsil eden Android telefonlara indirilememişti.

TRUTH SOCIAL'İN AMACI: SANSÜRSÜZ DENEYİM

Öte yandan Donald Trump, Truth Social uygulamanın ilk kurulduğu günlerde, amaçlarının kullanıcılara internette "sansürsüz deneyim" yaşatmak olduğunu açıklamıştı.

Google Play Store Donald Trump Teknoloji Dünya Güncel Haberler

AdminAdmin