GÜNCEL
Giriş Tarihi : 02-02-2024 14:03

Dünya Sulak Alanlar Günü: STB Başkanı Genç Sürdürülebilir Tarım Uygulamalarına Vurgu Yaptı!

2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü dolayısıyla Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Genç, sulak alanların önemi ve korunması için sürdürülebilir tarım uygulamalarının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünya Sulak Alanlar Günü: STB Başkanı Genç Sürdürülebilir Tarım Uygulamalarına Vurgu Yaptı!

Genç, yaptığı açıklamada: "2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü, sulak alanların önemi ve korunması konularında kamuyu bilinçlendirmek maksadıyla Ramsar Sözleşmesi'nin imzaya açıldığı gün olarak belirlenmiştir. Sözleşme, su kuşlarının ortak yaşam alanları olarak uluslararası öneme sahip olan sulak alanlar hakkındadır." dedi.

1,6 milyon hektar büyüklüğünde sulak alan kayıt altına alındı - Ekonomim

Su kaynaklarının yaşamın devamı için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Genç: "Sulak alanlar, biyolojik çeşitliliği korumak, kuraklıkla mücadele etmek ve iklim değişikliğinin etkilerini hafifletmek gibi birçok açıdan önemlidir. Bu nedenle, sulak alanların korunması ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi hepimizin sorumluluğudur." dedi.

Genç, sulak alanların korunması için yapılabilecekler şunları sıraladı:

  • Sürdürülebilir tarım uygulamalarının tercih edilmesi
  • Su kaynaklarının kirletilmemesine dikkat edilmesi
  • Sulak alanların bilinçsizce kullanılmasının önlenmesi
  • Sulak alanların korunması için gerekli yasal düzenlemelerin yapılması

Dünya Sulak Alanlar Günü'nün sulak alanların önemini hatırlatmak ve korunması için gerekli adımların atılması için bir vesile olması dileğini de ifade eden Genç, tüm vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya çağırdı.

EditörEditör