SİYASET
Giriş Tarihi : 12-02-2024 15:22

Ekrem Yüce Adaylık Sürecinin Perde Arkasını Anlattı

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, AK Parti'nin Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar'ın gösterilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekrem Yüce Adaylık Sürecinin Perde Arkasını Anlattı

Yüce, adaylık sürecinin perde arkasını da anlattı.

Yüce, "Saat 14:30'da il başkanım kanalıyla bilgi geldi ve bizim ismimizin devamı konusunda karar alındığını ve kararın Cumhurbaşkanımıza gönderildiği konusunda bilgi aktarıldı ve yarın tanıtım toplantısına Ankara'ya gitme konusunda hazırlıkları yapmak üzere mütaalamız oldu. Biz bu hazırlıklar içinde saat 20:00 civarlarında bir telefon ve bizim Ankara'ya çağrılmadığımız ve yerine Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar kardeşimizin çağrıldığını söylediler." diye konuştu.,

"Şükür Namazı Kıldım"

Başkan Yüce, Yusuf Alemdar'ın adaylığı haberi aldıktan sonra şükür namazı kıldığını belirterek, "Alnımın akıyla, şerefimle yaptığım hizmetlerle, kimsenin bedduasını almadan, kimseye yanlış yapmadan, hiçbir yanlışı imza atmadan bu görevi büyük bir aynı zamanda yük olan ama bu yükü zevkle taşıdığımızı ifade ediyorum. Bu görevi 31 Mart'ta teslim edeceğimden dolayı sana şükürler ediyorum deyip şükür namazı kıldım." dedi.

Yöneticilerin iradesine saygı duyduğunu vurgulayan Yüce, "Çünkü biz yöneticimin bir oyuncuyuz. Bize bu görevleri yöneticim veriyor. Sonra vatandaşta takdir ederse tasdik ediyor. Dolayısıyla biz bu yöneticimin iradesine, takdiri ne ederse ona saygı duymak mecburiyetteyiz ve saygı duyuyoruz. Yöneticinin bize vermiş olduğu bu oyunculuk görevini nasıl ki büyük bir şerefle almışsak yine bu irade ne takdir ederse biz ona saygı duyuyoruz. Benim buradaki tavrımın bu olduğunu ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

EditörEditör