DÜNYA
Giriş Tarihi : 05-02-2024 16:56

El Salvador'da "El Turco" Yeniden Seçildi: Tarihe Geçen Zafer!

Orta Amerika ülkesi El Salvador'da heyecanla beklenen devlet başkanlığı seçiminin sonuçları belli oldu. "El Turco" lakaplı Nayib Bukele, rekor bir oy oranıyla yeniden seçilerek tarih yazdı. Bukele, yüz yıldan uzun süredir ikinci kez seçilen ilk devlet başkanı olma unvanını da kazandı.

El Salvador'da

Bukele'nin Zafer Geçesi:

Seçimlerde oyların yüzde 30'u sayıldığında zaferini ilan eden Bukele, eşiyle birlikte halka hitap etti. Yüzde 85'in üzerinde oy aldığını ve partisinin de mecliste büyük bir zafer kazandığını açıklayan Bukele, "El Salvador, demokraside tek parti sistemiyle yönetilen ilk ülke olacak" dedi.

Osmanlı'dan Göç Eden Bir Ailenin Çocuğu:

Osmanlı döneminde göç eden Filistinli bir ailenin çocuğu olan Bukele, birçok ilke imza attı. 6 adayın yarıştığı seçimlerde rakiplerine büyük fark atan Bukele, El Salvador'da yüz yılın ardından ikinci kez devlet başkanı seçilen ilk siyasetçi oldu.

Latin Amerika'nın En Popüler Lideri:

Latin Amerika'nın en popüler lideri olarak gösterilen Bukele, bu başarısını suç çeteleriyle verdiği mücadeleye borçlu. Eleştirilere rağmen, Bukele ilk beş yılında suç oranını kayda değer şekilde düşürmeyi başardı. Geçen yıl El Salvador'da cinayet oranı son 30 yılın en düşük seviyesine inerek dünya ortalamasının altına düştü.

Bitcoin ve Türkiye Sevgisi:

Geçen sene Türkiye'yi ziyaret eden Bukele, Bitcoin'e olan desteğiyle de biliniyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Öncelikle, Bitcoin diyarı El Salvador'dan tüm Türkiye'ye selamlar" ifadelerine yer veren Bukele'nin bu paylaşımı büyük ilgi görmüştü.

EditörEditör