GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-11-2023 16:15   Güncelleme : 28-11-2023 16:25

Elon Musk İsraili ziyaret etti

Elon Musk İsrail'i ziyaret etti, Starlink konusunda İsrail hükümetiyle anlaştı

Elon Musk İsraili ziyaret etti

Sahibi olduğu sosyal medya platformu X'te anti-semitizmi (Yahudi halkına karşı önyargı) yayma eleştirileri ile karşı karşıya olan Elon Musk, İsrail'i ziyaret etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte 7 Ekim'de Hamas'ın saldırdığı yerlerden olan Kfar Aza kibbutzunu gezen Musk, daha sonra İsrail Devlet Başkanı Isaac Herzog ile de görüştü.

Musk İsrailli yetkililerle, sahibi olduğu uydu interneti hizmeti Starlink'in İsrail hükümetinin onayı haricinde Gazze'ye internet sağlamayacağı konusunda da anlaştı.

İsrail Devlet Başkanı Herzog, Musk'a "sizin yönettiğiniz de dahil olmak üzere, sosyal medya platformları anti-semitizm hastalığına liman oluyorlar" dedi.

Tesla ve Space X şirketlerinin de sahibi, milyarder iş insanı Musk ise, Herzog ile görüşmesinde, 'Hamas militanlarının çocukluklarından itibaren ciddi bir propagandaya maruz kaldıklarına' dikkat çekti; "İnsanların yanlış bilgilerle yüklendiklerinde neler yapabildikleri dikkate değer. Çocukluklarından itibaren bununla beslenenler, masum insanların öldürülmesinin iyi bir şey olduğuna inanabiliyor" dedi.

AdminAdmin