TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-03-2024 15:40

Elon Musk, OpenAI ve Tesla'yı birleştirmek istedi

Elon Musk'ın geçmişte OpenAI'ı Tesla ile birleştirmek ya da kurumun tüm kontrolünü ele geçirmek istediği belirtiliyor.

Elon Musk, OpenAI ve Tesla'yı birleştirmek istedi

Elon Musk'ın OpenAI ve Sam Altman'a dava açtığını sizlere aktarmıştık. OpenAI paylaştığı bir blog gönderisi ile Elon Musk'ın iddialarına yanıt verdi. OpenAI'ın yanı sıra Greg Brockman, Ilya Sutskever, John Schulman, Sam Altman ve Wojciech Zaremba'nın imzasını taşıyan gönderide Elon Musk'ın geçmişte OpenAI'ı Tesla ile birleştirmek ya da kurumun tüm kontrolünü ele geçirmek istediği belirtiliyor. 

Blog gönderisinde paylaşılan ifadeler şu şekilde: 

"Misyonu ilerletmek için kar amacı güden bir yapıyı tartışırken, Elon ya Tesla ile birleşmemizi istedi ya da çoğunluk hissesi, ilk yönetim kurulu kontrolü ve CEO pozisyonu olmak dahil olmak üzere kurumda tam kontrol sahibi olmak istedi. Elon ile kâr amacı gütmeyen bir şirket konusunda anlaşamadık çünkü herhangi bir kişinin OpenAI üzerinde mutlak kontrol sahibi olmasının misyonumuza aykırı olduğunu düşündük."

Gönderide paylaşılan bilgilere göre OpenAI, kuruluş tarihi olan 2015'ten bu yana, 1 milyar dolara kadar finansman sağlama taahhüdüne rağmen Musk'tan 45 milyon dolardan daha az destek aldı. Ayrıca OpenAI, bağışçılardan şimdiye kadar 90 milyon dolar topladığını da belirtti. 

EditörEditör