GÜNCEL
Giriş Tarihi : 27-10-2022 18:39   Güncelleme : 27-10-2022 18:39

Elon Musk Twitter'ı resmen satın aldı

Haber 7 - Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Twitter'ı resmen satın aldığını açıkladı.

Elon Musk Twitter'ı resmen satın aldı

Elon Musk'ın Nisan ayında verdiği 44 milyar dolarlık teklif Twitter tarafından kabul edilmiş ve taraflar arasında anlaşma imzalanmıştı. Ancak Musk, Twitter'da bot ve spam hesap sayısının çok fazla olduğunu gerekçe göstererek anlaşmayı feshettiğini açıklamıştı. Bunun üzerine Twitter'da anlaşmanın tamamlanması için Elon Musk'ı mahkemeye vermişti.

Elon Musk, Twitter hesabı üzerinden bugün yaptığı açıklamada Twitter'ı satın aldığını açıkladı. Reklamverenlere ithafen yapılan basın açıklamasında Musk, satın alma nedeni olarak düşüncelerin özgürce ifade edilebildiği dijital bir kent oluşturmayı amaçladığını söyledi ve Twitter'da para kazanmanın kendisi için öncelikli olmadığını belirtti.

Öte yandan mahkemenin Musk'a verdiği süre yarın sona erecekti. 

AMACIM İNANÇ YELPAZESİ GENİŞ, ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR DİJTAL KENT OLUŞTURMAK

Hakkında çok fazla spekülasyon yapıldığını söyleyen Musk, bu spekülasyonların çoğunun yanlış çıktığını hatırlatarak satın alma nedenini şu sözlerle açıkladı:

"Twitter'ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır.

Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına dönüşmesi büyük bir tehlikedir.

Bitmek bilmeyen tıklama arayışında olan geleneksel medyanın çoğu, parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi. Ancak bunu yaparken diyalog fırsatı kaybedildi.

Bu yüzden Twitter'ı satın aldım."

PARA KAZANMAK İÇİN SATIN ALMADIM

Twitter'ı satın alarak insanlığa yardım etmeyi amaçladığını söyleyen Musk, önceliğinin para kazanmak olmadığını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Ve bunu alçak gönüllülükle yapıyorum, tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu da kabul ediyorum."

TWITTER, HER ŞEYİN SÖYLENEBİLDİĞİ BİR ORTAM OLAMAZ

Musk, oluşturacağı dijital kentte yasalara bağlı kalınacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

"Bununla birlikte, Twitter açıkçası, herhangi bir sonuç olmadan her şeyin söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmanın yanı sıra, platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı."

TWITTER'DA REKLAMLAR ARTACAK

Kişiye özel reklamların aslında bir içerik olduğunu söyleyen Musk, önceliğinin para kazanmak olmadığını söylemesine rağmen, Twitter'da daha fazla reklama yer verileceğinin sinyallerini verdi.

Musk konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

"Ayrıca reklamın doğru yapıldığında sizi memnun edebileceğine, eğlendirebileceğine ve bilgilendirebileceğine çok inanıyorum; size varlığından hiç haberdar olmadığınız, ancak sizin için doğru olan bir hizmet, ürün veya tıbbi tedavi gösterebilir.

Bunun doğru olması için Twitter kullanıcılarına, ihtiyaçlarıyla mümkün olduğunca alakalı reklamlar göstermek önemlidir. Alaka düzeyi düşük reklamlar spam'dır ancak alaka düzeyi yüksek reklamlar aslında içeriktir!

Temel olarak Twitter, markanızı güçlendiren ve işletmenizi büyüten, dünyanın en saygın reklam platformu olmayı hedeflemektedir. Bizimle ortak olan herkese teşekkür ederim."

Öte yandan, "Birlikte olağanüstü bir şey inşa edelim" sözleriyle açıklamasını sonlandıran Musk, iddialara göre Twitter çalışanlarının yüzde 75'ini işten çıkarmayı planlıyor. Twitter'ın şu anda dünya geneli 7 bin 500 çalışanı bulunuyor. Eğer iddialar doğru çıkarsa Twitter'da yaklaşık 5 bin 600 kişi işten çıkartılacak. Bloomberg'in haberine göre Twitter çalışanlarında endişelerin artması üzerine Musk, böyle bir planının olmadığını söyledi. Ancak konuyla ilgili Musk tarafından resmi bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: HABER7
Abone Ol
AdminAdmin