EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 14:15

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Resmi Gazete'de Yayımlandı!

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Kararda Bağ-Kur ve SGK emeklilerin zam oranı ise 49,25 olarak güncellendi.

Emekli Maaşları Ne Kadar Oldu? Resmi Gazete'de Yayımlandı!

En Düşük Emekli Maaşı 10 Bin Lira Oldu!

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren haber Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liradan 10 bin liraya yükseltildi. Bağ-Kur ve SGK emeklilerinin zam oranı ise 49,25 olarak belirlendi.

Zam Ocak Ayından Geçerli

Yapılan düzenlemeye göre zam Ocak ayından itibaren geçerli olacak. Emeklilerin yeni maaşları ocak ayı maaşlarıyla birlikte hesaplanarak ödenecek.

Resmi Gazete'de yayınlandı: En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu

Geçiçi Madde Eklendi

Yayımlanan kararlarda 5510 sayılı ilgili kanunda yapılan değişikliğin yanı sıra geçiçi madde eklemesi de yer aldı. Eklenen geçici maddede "2024 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2024 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %49,25 oranında artırılır" ifadeleri yer aldı.

Emekli dört gözle bekliyordu! Maaş farkları Resmi Gazete'de yayımlandı: Emekli  maaş farkları ne zaman hesaplarda? - Paraanaliz

Emeklilere Müjde!

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi ve zam oranının 49,25 olarak belirlenmesi emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı. Emekliler, yapılan zammın hayat pahalılığını karşılamasa da bir nebze olsun rahatlama sağlayacağını ifade ettiler.

EditörEditör