YEREL
Giriş Tarihi : 11-07-2023 15:39

Emekli Memur-Sen'den emekli memur maaşlarına seyyanen zam talebi

Emekli Memur-Sen Sakarya Şubesi, memurlara yapılan seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasını, yüzde 17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranın üzerinden 8 bin 77 lira seyyanen zam yansıtılmasını istedi.

Emekli Memur-Sen'den emekli memur maaşlarına seyyanen zam talebi

Emekli Memur-Sen Sakarya Şubesi üyeleri Adapazarı Kültür Merkezi önünde maaş zamlarına yönelik basın açıklaması yaptı. 

Açıklamayı okuyan Ebubekir Demir, emekliliğin sadece devlete yük, sosyal güvenliğe maliyet, hazineye gider değil; yıllarca emek verilmiş, katkı sunulmuş, alın teri akıtılmış, vergisini eksiksiz yatırmış bir sürecin kazanımı olduğunu söyledi. 

Çalışırken elde edilen gelirin ve verilen hizmetin karşılığı olarak; emeklilik sürecinde insan onuruna yakışır ücret verilmesinin sosyal devletin bir gereği olduğuna vurgu yapan Demir; "

En düşük kamu görevlisi maaşı 22,000'ye yükseltecek düzenleme gereği, Mayıs ayından bu zamana kadar kamu görevlisi emeklileri de benzer artış ve kıyaslanabilir rakamlar üzerinden hesap makinelerinin bütün fonksiyonlarını çalıştırdı. Fakat hiçbir emekli tarafından kabul edilebilir, anlaşılabilir, anlatılabilir ya da aktarılabilir bir artış oranı kararı çıkmadı.

Kamu görevlilerine %17,55 oransal artiş ve 8.077 seyyinen zamı; kamu görevlisi emeklisine ise ekonomik kayıplardan bağımsız, piyasa gerçeklerinden uzak, hane giderlerinden habersiz, sadece %25 zam layık görüldü.

Yapılan zam ile 9.800 ₺'ye çıkarılan en düşnk emekli kamu görevlisi aylığının mevcut asgari ücretin altında kalması hakkaniyet ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Kira fiyatlarında yaşanan artışlar, emtia fiyatlarındaki yükselişier, gelirden daha çok artan giderler ve en düşük emekli kamu görevlisi aylığının asgari ücretin altında kaldığı görülerek artış yapılmalı, en düşük kamu görevlisi aylığı adil bir ücrete kavuşmalıdır.

Emekli kamu görevlileri bu artışlardan sonra; göreve geri dönmeyi istiyor, düşük emekli aylıkları altında ezilmek istemiyor.

Yapılması gereken ve beklentilere karşılık verecek olan; seyyanen zammın tüm kamu görevlisi emeklileri için de geçerli olmasıdır.

%17,55 artış oranı uygulandıktan sonra aylık bağlama oranı üzerinden 8.077 ₺ seyyanen zam yansıtılmalı, ortadaki karışıklık ve kargaşa giderilmelidir" dedi. 
 

AdminAdmin