EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-02-2024 11:21

Emeklilere Müjde! Bakan Işıkhan'dan Bayram İkramiyesi Açıklaması: "Adımları Atmaya Hazırız"

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği haber geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması talebine ilişkin "Bu adımları atmaya hazırız" dedi.

Emeklilere Müjde! Bakan Işıkhan'dan Bayram İkramiyesi Açıklaması:

Peki, emeklilerin bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Ne zaman açıklanacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı canlı yayında emeklilerin taleplerini değerlendirdi. 5 bin TL ikramiye verdiklerini hatırlatan Işıkhan, "Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan teveccühü malum. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını önceliklendiriyoruz. Emeklilerimiz müsterih olsun. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşüp gerekli çalışmaları yaparız bu adımları atarız" diye konuştu.

Bakan Işıkhan müjdeledi: Emekli ikramiyesine zam - Siren Haber -  Türkiye'nin Sesi

Işıkhan, 950 bin EYT'linin tekrar çalışma hayatına döndüğünü ve 2024'ün sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 bine ulaşacağını da açıkladı.

Emeklilerin bayram ikramiyeleri her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesi Cumhurbaşkanı kararıyla belirleniyor. 2023 yılında emeklilere 1.100 TL ikramiye verilmişti.

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları emekliler arasında büyük sevinç yarattı. Emekliler, bayram ikramiyelerinin artırılmasını sabırsızlıkla bekliyor.

EditörEditör