EKONOMİ
Giriş Tarihi : 03-02-2024 14:08

Emeklilere Müjde! Ek Zam Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin merakla beklediği ek zam ödemeleri için tarih belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamaya göre, SSK emeklilerine 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerine ise 7 Şubat'ta ek zam fark ödemeleri gerçekleştirilecek.

Emeklilere Müjde! Ek Zam Ödeme Tarihleri Belli Oldu!

Ocak 2024'te yürürlüğe giren %49,25'lik zammın ardından emeklilerin aylık fark tutarları da netleşti. Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin Ocak 2024'teki zammın ardından oluşan aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. SSK emeklilerimiz için 6 Şubat'ta, Bağ-Kur emeklilerimiz için ise 7 Şubat'ta ödemeler yapılacak." dedi.

Son dakika: Bakan Işıkhan duyurdu! Emekliye ek zam ödeme tarihi belli oldu  | Ekonomi | TGRT Haber

Ödemeler Ne Zaman Hesaplara Yatırılacak?

SSK emeklilerine 6 Şubat Pazartesi günü, Bağ-Kur emeklilerine ise 7 Şubat Salı günü ek zam fark ödemeleri yapılacak. Ödemelerin, emeklilerin bankalarına göre farklılık gösterebileceği, ancak genel olarak belirtilen tarihlerde hesaplara yatırılacağı tahmin ediliyor.

Emeklilere Ek Zam Ne Kadar?

Emeklilere yapılan %49,25'lik zam oranı, enflasyon ve büyümenin ortalaması göz önünde bulundurularak belirlendi. Bu zamla birlikte en düşük SSK aylığı 5.500 TL'ye, en düşük Bağ-Kur aylığı ise 4.867 TL'ye yükseldi.

EditörEditör