SİYASET
Giriş Tarihi : 21-02-2024 13:55

Emeklilere Seyyanen 11 Bin Lira Zam Talebi!

Milyonlarca emekli, bayram ikramiyelerine yapılacak zamma odaklanmışken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den çarpıcı bir çağrı geldi. Akşener, "Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, emekliye seyyanen 11 bin lira zam yapın!" dedi.

Emeklilere Seyyanen 11 Bin Lira Zam Talebi!

Emeklilerin merakla beklediği bayram ikramiyesi yüzde 50 zamla 2 bin liradan 3 bin liraya yükseldi. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, döviz kuru üzerinden yaptığı hesaplamada "Emeklinin bayram ikramiyesi artmayıp aksine azalmış, kuşa dönmüş" dedi.

Akşener, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapılması önerisini gündeme getirdi. Akşener, "Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz. Bu önerimizi yaptınız yaptınız, yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Akşener'in Dikkat Çeken Sözleri:

"Emeklilere bayram ikramiyesi uygulaması ilk kez 2018'de başlamış, bizim baskımızla vermek zorunda kalmıştı. Çıka çıka 2000 liraya çıkartıldı. Önümüzdeki bayramda yüzde 50 artış yapıldı. Bu bir artış mı kayıp mı? 2018'de bir emeklinin bayram ikramiyesi 250 dolara denk geliyordu. Bugün 97 dolara denk geliyor. O da dolar yerinde durursa."

"Emeklilerimiz enflasyona eziliyor. Marketlerde fiyatlar uçuyor. Emeklilerimiz temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Kira, faturalar, gıda fiyatları almış başını gitmiş. Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşıyor."

"Hükümetten emeklilere seyyanen 11 bin lira zam yapmasını talep ediyoruz. Bu zam, emeklilerimizin enflasyondan korunmasına ve insanca yaşayabilmelerine katkıda bulunacaktır."

Emeklilerin durumu, Türkiye'de en çok konuşulan konulardan biri. Akşener'in çağrısı, emekliler arasında büyük yankı uyandırdı. Sosyal medyada da #EmekliyeSeyyanenZam hashtag'i ile Akşener'e destek mesajları paylaşıldı.

"EMEKLİNİN BAYRAM İKRAMİYESİ KUŞA DÖNMÜŞ"

Açıkça görüyoruz ki emeklinin bayram ikramiyesi artmayıp aksine azalmış, kuşa dönmüş. Emeklilerimize yine yokluk layık görülmüş, açlığa mahkum edilmişler.

'SEYYANEN ZAM' VE 'KÖK MAAŞ' ÇIKIŞI

Göstermelik vaatler ikramiyeler yetmez, emeklilerimizi daha fazla enflasyona ezdirmeyin. Mayıs ayında söylediğiniz sözü tutun, seyyanen 11 bin lira zam yapın. Hem en düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesini çıkarmış olursunuz hem de emekli maaşları arasındaki farkı adil şekilde korumuş olursunuz. Kök maaş işinden de derhal vazgeçin. Bu önerimizi yaptınız yaptınız, yapmazsanız sandıkta en büyük tokadı emeklilerimizden yiyeceksiniz."

EditörEditör