EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-02-2024 12:38

Emeklilere Seyyanen Zam Kapıda mı? SGK Uzmanı Açıkladı!

Emekliler için seyyanen zam beklentisi seçim öncesi tavan yaptı. En düşük emekli maaşının 10 bin TL'ye yükselmesine rağmen emekliler, enflasyon karşısında eriyen maaşlarını iyileştirmek için seyyanen zam talep ediyor.

Emeklilere Seyyanen Zam Kapıda mı? SGK Uzmanı Açıkladı!

Seyyanen Zam Mümkün mü?

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli aylıklarının düşük kaldığını ve seyyanen zam için seçim öncesini işaret etti. Erdursun, "Mart ayına kadar zaten bir artış olmazsa bir daha artış falan beklemeyin" dedi.

Emekli Aylıkları Düşük Kaldı:

Erdursun, Şubat ayından itibaren emeklilerin yüzde 49.25 zamlı aylıklarını alacağını ve en düşük emekli aylığının 10 bin TL olarak belirlendiğini hatırlattı. Erdursun, bu maaşların emeklileri mutlu etmediğini ve enflasyon karşısında eriyen maaşlarının iyileştirilmesini istediklerini söyledi.

Seçim öncesi kulisler hareketlendi: Emeklilere seyyanen zam mı geliyor? En  düşük emekli maaşı için 12 bin TL iddiası… - Finans haberlerinin doğru  adresi - Mynet Finans Haber

2008'de Hesaplama Değişmeseydi:

Erdursun, 2008 yılında emekli aylığı hesaplamalarının değişmeseydi en düşük emekli aylığının 20 bin liranın üstünde olacağını savundu. Hükümetin 10 bin TL verdiği yerde 20 bin TL vermesi gerektiğini belirten Erdursun, bayram ikramiyesiyle bunun telafi edilemeyeceğini söyledi.

Seyyanen Zam Kapıları Kapalı mı?:

Erdursun, seyyanen zam konusunun emekliler açısından kapanmadığını, hükümetin bu konudaki kapıları kapatıp kapatmadığının bilinmediğini ve mart ayına kadar beklenmesi gerektiğini söyledi.

Bayram İkramiyeleri 10 Bin TL Olmalı:

Erdursun, emeklilerin gündeminde olan bayram ikramiyelerinin de 10 bin TL bandından olması gerektiğini savundu.

EditörEditör