EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-01-2024 12:59   Güncelleme : 22-01-2024 16:25

Emekliye ek zam teklifi Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkacak mı?

Emekliye zam teklifi Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkacak mı? Milyonlarca emeklinin gözü bu kulağı bu hafta Meclis'te olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifi salı günü TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek. Teklifle en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükseltilecek.

 Emekliye ek zam teklifi Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkacak mı?

Emekliye zam teklifi Meclis'e geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak'ta yaptığı Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek yüzde 5 zam verileceğini ve en düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılacağını duyurmuştu. Bu açıklamanın ardından emekliler, zam teklifinin TBMM'ye ne zaman geleceğini merak etmeye başlamıştı.

En düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkacak mı?

Teklifin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek olması, emeklilerin en düşük emekli maaşlarının 10 bin liraya yükselip yükselmeyeceği sorusunu gündeme getirdi. Teklifin kabul edilmesi durumunda, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükselecek.

Meclisten emekliye müjdeli haber: İlave 5 puan ve 10 bin TL için gün ve  saat belli oldu!

İşverene asgari ücret desteği 700 liraya çıkıyor

Teklifte istihdamı korumaya yönelik kapsamlı teşvikler de bulunuyor. İşverene asgari ücret desteği 500 liradan 700 liraya çıkarılıyor. Kısa çalışma ödeneğinden yararlanma koşulları kolaylaştırılıyor. Asgari prim ödeme gün sayısı 450 güne indiriliyor. Genel salgın durumu, kısa çalışma gerekçesi olarak yasaya giriyor.

Sigorta primi desteği uzatılıyor

Teklifte işverene sigorta primi desteğinin de süresi uzatılıyor. İlave kadın ve genç istihdamı sağlayan işverenlere yönelik destek 2 yıl daha uzatılıyor.

Sonuç olarak, milyonlarca emeklinin gözü bu kulağı bu hafta Meclis'te olacak. SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarına ek yüzde 5 artış içeren kanun teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi durumunda, en düşük emekli aylığı 10 bin liraya yükselecek.

 

EditörEditör