EKONOMİ
Giriş Tarihi : 14-01-2024 15:57

En düşük emekli maaşı 11 bin TL olur mu?

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, yarın açıklanacak ek zam kararında. TÜİK'in aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur ve emeklilerin zam oranı belli oldu. Memur ve işçi emeklisinin zam oranlarında makas açıldı. Bu nedenle ek zam için çalışma başlatıldı.

En düşük emekli maaşı 11 bin TL olur mu?

SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 11 bin TL bandında olmasının beklendiğini söyledi. Erdursun, "Cumhurbaşkanı inisiyatif kullanıp 12 bin liraya çıkarabilecek mi? Pazartesi öğreneceğiz." dedi.

EYT son dakika haberleri: EYT'deki son durum: Bugün yeni gelişme var mı? 2  Şubat EYT düzenlemesi son durum ne zaman çıkacak? | Son Dakika Haberleri

Erdursun, ek zamla emeklilerin maaşlarının ne kadar olacağını da hesapladı. Buna göre;

  • En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 TL, 11 bin TL'ye çıkarsa;
  • 4 bin 500 TL olan maaş 145 artışla 11 bin TL'ye çıkar.
  • 5 bin TL olan maaş 120 artışla 11 bin TL'ye çıkar.
  • 5 bin 500 TL olan maaş 100 artışla 11 bin TL'ye çıkar.

Erdursun, seyyanen artışın da gündeme gelebileceğini belirterek, "Türkiye'de emeklilik kavramı değişti. Seyyanen bir artışla emekli aylıklarını belli bir rakama çıkarmak gerekiyor." dedi.

Memur ve emeklilere müjde! Dev refah payı açıklandı

Erdursun, "Bu konu çok tartışılacak. Sayın Cumhurbaşkanı açıklamasını yapacak, emekli aylıkları çok tartışalacak, özellikle seçim öncesinde bu konu çok gündem olursa ayrıca bir seyyanen artış yapma ihtimalleri olabilir. Olmazsa bundan sonra seçim yok, emeklilerin işi daha zor." dedi.

AdminAdmin